Hovudside

Betyr vanntemperatur påvirker hvor lenge Cut Flowers Sist?

by Walther

Betyr vanntemperatur påvirker hvor lenge Cut Flowers Sist?

Avskårne blomster har lenge vært en viktig kilde til farge og skjønnhet i hjemmene. De er ofte gitt for å gi hurrarop ved spesielle anledninger, for eksempel fødselsdager, ferier, baby dusj og jubileer. Om blomstene er kjøpt og brakt hjem eller klippe fra bakgård, de aldri ser ut til å vare lenge nok. Blomsterelskere kan forlenge levetiden til blomsteroppsatser med minimal kostnad og innsats ved å styre alt fra hvordan stilkene er kuttet til temperaturen i vannet der de er plassert.

Kutte blomster


Når sette blomster i en vase, ha vann i vasen før du begynner å legge blomstene. Trim bunnen av hver stengel umiddelbart før du legger den i vannet. Bruk skarpe clippers eller små beskjæringssakser til avklipt bunnen av på en 45-graders vinkel. Dette skaper en større overflate på bunnen av stilken og tillater blomsten å absorbere så mye vann som mulig. Ta deg tid til å fullføre dette trinnet vil hjelpe dine blomster vare lenger enn de ellers ville. Hvis du klipper blomster i hagen for å bringe inn i huset, bære en liten bøtte med vann for å sette dem i gang, slik at stilkene ikke tørker ut.

Vann Tilsetningsstoffer


Tilsett noen dråper blekemiddel til vannet i vasen for å øke levetiden på dine avskårne blomster. Blekemiddel dreper eventuelle sykdomsfremkallende organismer som kan være i vannet og vil bidra til å holde plantene fra begynnelse til å dø for tidlig. Du kan også bruke en god kommersiell cut-blomsten mat, hvis du foretrekker det.

Vanntemperatur


Temperaturen av vannet påvirker hvor lenge avskårne blomster vil vare. For de fleste blomster, bruke varmt vann, ca 100-110 grader Fahrenheit. Vannet skal føle behagelig varmt å ta på, ikke varm. Blomstene er i stand til å absorbere varme vannet raskere på grunn av det faktum at varmt vann molekyler bevege seg raskere enn kaldt. Jo raskere blomstene kan absorbere vann og næringsstoffer etter at de er kuttet, jo lenger de vil vare. Et unntak fra denne regelen er løkblomster, som tulipaner og hyasinter, som ikke vil svarer godt til varmt vann. Bruk alltid kaldt vann for disse.

Tips og triks


Aldri trimme blomster, spesielt store seg, med en saks. Dette kan knuse eller dele stilkene, noe som resulterer i en mye kortere levetid for din bukett. Hvis du legger grøntområder til en blomst arrangement, skrape utsiden av filial i nærheten av helt nederst, og dele den grenen opp for en tomme eller to, for å øke vannopptak.