Hovudside

Pennsylvania Fall Planting Guide

by Walther

Pennsylvania Fall Planting Guide

Pennsylvania er halvparten i US Department of Agriculture (USDA) hardførhet sone fem og en halv i sone 6, men de foreslåtte planting datoer er likt for begge. Til tross for de kalde vintre og relativt korte somre, kan noen avlinger har en annen plante i høst månedene.

Potensiell


Avlinger plantet i høst har til å ha nok tid til å modnes før det kalde været kommer. Rødbeter, reddiker, spinat og neper bør plantes i løpet av den første uken i august. Hardføre planter som gulrøtter, kål, blomkål og kålrot kan plantes så sent som i forrige uke i september.

Tidsramme


På grunn av den korte vekstsesongen, er det mange avlinger som har for lang tid til forfall for å bli plantet to ganger. Aubergine, erter, paprika, lima bønner og squash er blant de mange som bare kan dyrkes gang en sesong i kjølig Pennsylvania klima.

Betraktninger


Den sørøstlige delen av Pennsylvania er i USDA sone 6b, den varmeste av de Pennsylvania soner. Gjennomsnittlig årlig lows er mellom 5 og 0 grader Fahrenheit, i motsetning til de årlige lows av nordøst, kan deler av hvilket slippe til mellom -25 og -20 grader Fahrenheit. På grunn av denne forskjellen, kan sørøst fall planting ganger bli flyttet opp til to uker senere enn de foreslåtte datoer.