Hovudside

Hvordan Hot Can vedovner få?

by Walther

Hvordan Hot Can vedovner få?

Wood er en gratis eller billig, karbonnøytralt drivstoff. Temperaturen i en vedovn, avhenger av typen av tre og luftstrømmen inn i ovnen. En ovn brenner tørr eik kan overstige 1100 grader Fahrenheit.

Type Stove


Varmes tre ovner består vanligvis av et enkelt lag av tykt metall. De absorberer mye varme fra brannen, og til slutt ovnen overflaten er den samme temperatur som brann inne i ovnen. Sirkulerende ovner er doble vegger og overflaten forblir touchable. Forbrenningsovner har dører som gir tilgang til brannen. Fronten av ovnen er ved samme temperatur som ilden.

Type Wood


Pound for pound, de fleste typer trevirke inneholder tilsvarende mengder energi. Men forskjellige treslag produsere trevirke med ulik tetthet, så hardt tre logger produsere mer varme enn de samme størrelse myke Veden. American bøk, rød og hvit eik, Ironwood og hickory produsere høye temperaturer; hvit furu, redwood og osp produsere lave temperaturer.

Temperaturer


Tre tenner på mellom 374 og 500 grader Fahrenheit ved å produsere flyktige gasser. På ca 1100 grader Fahrenheit, gassene brast i flammer når det blandes med oksygen. Når treet konverterer til kull kan det brenne i overkant av denne temperaturen. Noen ovner oppnår temperaturer opp til 2000 grader Fahrenheit.