Hovudside

Trenger jeg å bruke en stabilisator i et saltvannsbasseng?

by Walther

Saltvann bassenger har blitt stadig mer populære på grunn av deres evne til å generere lave nivåer av klor og opprettholde en algefritt basseng uten et regime av etsende kjemikalier som er felles for den tradisjonelle klor bassenget. Likevel, må du kanskje bruke en klor stabilisator selv med et saltvannsbasseng, men i mye mindre mengder.

Klor Stabilizer Definert


Klor stabilisator eller balsam er faktisk et derivat av cyanursyre og brukes til å beskytte bassenget eksisterende klor fra å bli brutt ned av solens ultrafiolette stråler. Oftere enn ikke, kan du finne ut hvor mye cyanursyre å legge til din basseng ved å gjennomføre en enkel kjemisk test av bassengvannet. Nivåer på rundt 20 og 40 deler per million (ppm) av cyanursyre er bra for et basseng i den nordlige delen av USA; nivåer av 40 til 80 ppm er nødvendig for bassenger som mottar mye mer solen.

Saltvann Pool Advantage


Saltvannsbassengene erstatte klor med salt. Du kan bruke vanlig basseng elektriske system, men du må legge til en klorgenerator til bassenget system som fungerer sammen med salt du legge til bassenget. Saltvannsbassenger med en klorgenerator har mye lavere mengder klor og andre sterke kjemikalier. Ved å generere sin egen klor, er en saltvann bassenget mye mer effektiv til å opprettholde en balanse av klor i vannet, og å redusere mengden av cyanursyre er nødvendig for å beskytte klor. Dette gir en mye mer behagelig bademiljø og legger mindre belastning på basseng utstyr. Enda viktigere, saltvannsbassengene er mer kostnadseffektivt i forhold til klor stabilisatorer fordi du må bruke mye mindre for å oppnå sammenlignbare resultater.

Beløpet som kreves


I en tradisjonell basseng, hvis du hadde lave nivåer av klor du ville ha til å legge klor og legge til ekstra cyanursyre å beskytte den ekstra klor. Lave nivåer av klor i en tradisjonell basseng er ca 3 til 10 ppm, mens saltvannsbassengene kan fungere med .5-1 ppm av klor. Dette betyr mindre cyanursyre i bassenget, fordi det er mindre klor for å "beskytte".

Med den tradisjonelle bassenget er du sannsynligvis til å legge om en halvkilo stabilisator med hver to pounds av klor. Med et saltvannsbasseng, trenger du bare å legge stabilisator på som nødvendig basis, og dette er sjelden fordi klor forblir effektiv på lavere nivåer.