Hovudside

Mangotrær som vokser i Central Florida

by Walther

Mangotrær som vokser i Central Florida

Mango er en av verdens mest favoriserte frukt og rangering på toppen av listen når det kommer til avlinger som dyrkes i subtropiske og tropiske områder, ifølge University of Florida Ag Extension. Sorter som klarer seg best i kaldere temperaturer har anthracnose motstand. Mango vil vokse så langt nord som Merritt Island, og de er favoritt varianter dyrkes i området, ifølge Toppy Feil av Brevard Rare Frukt Rådet i Melbourne, Florida.

Keitt Mango


Keitt mango dyrkes så langt nord som Toppy Feil Grove på Merritt Island. Deres masse tekstur har en medium mengde fiber av en sitron gul farge. Vokst i Florida siden 1939, Keitt oppsto i Florida fra en Mulgoba frøplante. Dets frukter er fast med en tykk hud og en mild og søt smak. Den har en åpen vekst vane, og grenene vil henge ned til bakken med en tung avling hvis ikke beskjæres. Det regnes som en dverg treet, og hvert tre kan plantes fra 5 til 20 meter fra hverandre.

Haden Mango


Capt. John Haden oppsto Haden mango frøplante i Florida i 1902 fra en Mulgoba forelder krysset med en terpentin variasjon, som smaker frukt. Den Haden mango vokser inn i en middels til stort tre opp til 20 meter i høyde på bare seks år gammel. Frukt er oval runde og har en gylden hud med Crimson blush og moden mid-season. Frøplanter bør plantes 20 til 30 meter fra hverandre.

Nam Doc Mai Mango


Nam Doc Mai mango har sin opprinnelse i Thailand. Denne langstrakte mango med en grønn-gul farge og lys rosa rødme har en kurve på bunnen av frukten. En Queensland, Australia, myndighetenes nettside artikkelen beskriver fruktens kjøtt som overlegen og søt med lite fiber. Frukten er også spist grønn og brukes i mange thailandske oppskrifter. Frø fra Nam Doc Mai resultere i frøplanter som produserer frukt tro mot foreldre i fem år. Poding på rotstokken bringer frukt til bordet i ett til to år. Trærne skal være fordelt 13-20 meter fra hverandre.

Kent Mango


Kent mangotreet er av middels høyde og bærer frukt sent i sesongen. Den produserer store og fargerike frukt inkludert greener, gul, rød og lilla. Den type frø fra Kent vil ikke produsere frøplanter som frukt som modertreet. Derfor trærne krever formering med poding. Trærne skal plantes 13 til 26 meter fra hverandre fordi den oppreist vekst vane åpner for tettere mellomrom. Kent har et lavt fiberinnhold, noe som gjør den overlegen for kutting og spiser fra hånden. Smaken er søt med en terpentin bitt som gjør det komplisert.