Hovudside

Blomster som gjør det bra uten vann

by Walther

Det kan være fristende å legge til et mangfold av tropiske blomster til hagen din, men hvis de ikke er egnet til de klimatiske forholdene i ditt geografiske område, er det en øvelse i nytteløse, siden de vil slite og vokser dårlig. Hvis du bor i et område med lite nedbør, er det bedre å gi avkall planter med høy fuktighet behov for de som er mer tørke tolerant.

Tørketolerante stauder


Stauder (planter som overlever i mer enn to komplette vekstsesonger) som trives med litt vann inkludere noen navn kjent for hjem gartnere som Shasta og gerbera varianter av tusenfryd, iris, gullris, meksikansk solsikke og krysantemum. Denne kategorien inkluderer også noen mindre kjente navn som Artemisia, coreopsis, lam ører, Perovskia, Stokes 'aster, verbena og ryllik.

Tørke-tolerant Ettårige


Årbøker som kan overleve på lite vann inkluderer kjente blomster som geranium, Madagaskar periwinkle, ringblomst, stemorsblomst, petunia, Dahlberg tusenfryd og visse varietals av tusenfryd. Det inkluderer også den spiselig ornamental pepper (Capsicum annuum) og dekorativ grønnkål. Mindre kjente medlemmer av denne gruppen inkluderer Zinnia, statice, søt alyssum, melampodium, kosmos og teppe blomst.

Sukkulenter


Saftig er navnet på en kategori av plante som er spesielt tilpasset for å overleve i tørre, tørre, ørkenlignende tilstander, slik som mange arter av kaktus, yucca og agave. Mens mange kanskje ikke vurdert disse plante blomster i tradisjonell forstand, kan sukkulenter som piggete pære kaktus blomstre brightly farget, prangende og dramatiske blomster og legge til en unik estetisk til din blomsterhage. Den definerende karakteristikk av saftige planter er deres evne til å trekke inn og lagre store mengder vann under tørke, slik at de kan overleve med nesten ingen manuell vanning i det hele tatt.

Andre hensyn


Ikke anta at bare fordi du bor i et tørt klima noen eller alle av disse blomstene vil blomstre. Arter utvalg er et bra sted å starte, men er bare ett hensyn blant mange når du velger blomster som kan forventes å vokse godt i hagen din. Andre viktige hensyn inkluderer jordas fruktbarhet og kvalitet, nærings behovene til hver plante type, befruktning tidsplan, mottakelighet av hver blomst til sykdommer, insekter, og vinterskader samt mange andre hensyn.