Hovudside

Hvordan å skifte batteriet i en FIREX Røykvarsler

by Walther

Hvordan å skifte batteriet i en FIREX Røykvarsler

Alle hjem bør ha minst to røykvarslere, og mer hvis det er mulig, avhengig av størrelsen på huset og antall rom. En FIREX røykvarsler er en svært vanlig alarm som kan være batteridrevet eller fastkoblet. Hvis du eier batteridrevet en, må du vite hvordan du skal skifte batteri minst en gang i året.

Bruksanvisning


•  Fjern røykvarsler ved å vri den mot klokken for å fjerne den fra braketten. Grip hele toppen av røykvarsler med hånden og snu det om en halv tomme. Dette vil frigjøre den, og du kan dra den rett av. Dette vil avsløre kammeret hvor batteriet er plassert.

•  Trekk ut det gamle batteriet. Du vil ikke være i stand til å montere enheten før du har satt i et nytt batteri. Dette er en sikkerhetsfunksjon som produsenten gjorde for å sørge for at du ikke glemmer å skifte ut batteriet. Åpne den lille dør som dekker batteriet. Vanligvis, hvis du lirke den ene enden av batteriet opp litt med en negl, kan du ta tak i det med fingrene for å trekke den ut.

•  Sett inn det nye batteriet, noe som gjør at de polariserte endene er vendt i riktig retning. Du kan få vite dette ved å + og - merking på både batteri og røykvarsler. Den 9-volts batteri vil ha to utstikkerne som må skyves på plass tett, mens AA typene vil møte samme retning. Lukke den lille dekker døren.

•  Sett enheten tilbake på festebraketten ved å sette den på rett og vri den med klokken til den går ned i sporet, og deretter vri den med klokken omtrent en halv tomme eller til den stopper, og du kan ikke lenger trekke dekselet av.

•  Test røykvarsleren ved å skyve den store senteret testknappen. Hold den godt ned i omtrent fem sekunder, noe som gjør at øret ikke er for nær til røykvarsleren. Det skal høres av i ca 10 sekunder. Den lille LED lys bør også blinker om en gang i minuttet for å vise vanlig batteri funksjon.

Tips og advarsler


  • Test dine røykvarslere en gang i uken.