Hovudside

Hydroponics å dyrke grønnsaker

by Walther

Hydroponics å dyrke grønnsaker

Hydroponics er praksisen med voksende planter uten jord. Noen systemer bruker bare vann, der røttene henger suspendert i en sykkel næringsstoff løsning. Andre hydroponics systemer benytter uorganiske medier, som perlite, kokos skall eller grus som et surrogat for jorden jord. Praksisen med hydroponics utviklet seg fra oppdagelsen at jorden ikke var avgjørende for plantedyrkingsprosessen og at næringsstoffer kunne leveres til røttene med andre metoder, som var gode nyheter for de som er i områder med dårlig jordkvalitet eller i urbane miljøer.

Historie


Ifølge University of Arizona, har utviklingstakten hydroponics gjennom århundrene vært glacial. Selv benyttet i første århundre av romerske keiser Tiberius å vokse agurker ut av sesongen, tyder lite bevis det ble benyttet til en merkbar grad til ca 1860. Kommersiell utvikling av prosessen fortsatte til tidlig på 1970-tallet da stigende oljepris forårsaket visse elementer av hydroponics (plast) for å bli levedyktige fra en fortjeneste perspektiv. Amatører og universiteter fortsetter å være de viktigste utøvere.

Teknikker


De to grunnleggende typer hydroponics teknikker for å vokse grønnsaker er en "løsning kultur" og "medium kultur." Den grunnleggende forskjell er at en løsning kultursystem benytter ingen type av medium rundt vegetabilske røttene i det hele tatt. De enten henger suspendert mens en flytende næringsoppløsning renner over dem, eller er neddykket i oppløsningen. En mellomkultur velger en slags uorganisk medium for å erstatte den jord i systemet. Rockwool er en favoritt valg. Arizona dyrkere kan heve seks tomatplanter fra en rockwool murstein måler 7,5 x 130 x 15 cm.

Fordeler


Noen fordeler kommer med voksende grønnsaker med hydroponics. Den første er at ikke jord er nødvendig, noe som gjør at folk uten tilgang til god jord å fortsatt dyrke sine egne grønnsaker. For det andre betyr det lukkede natur sirkulerende eller statisk næringsstoff løsning system som mindre vann er nødvendig for å gi næring til planter, som er en netto gevinst for planeten jorden og mennesker.

Ulemper


Den primære ulempen til en hydroponics systemet er at det er mer komplisert enn bare å stikke frø i bakken og vanne dem regelmessig. Selv om enkle systemer som er tilgjengelige, må en Vann gartner gi minst et reservoar for næringsoppløsningen, rør for sirkulering og et sted for å blande oppløsningen. Større skala operasjoner blitt relativt mer komplekse. Også kommer det høy fuktighet / luftfuktighet av en hydroponics system med en økt risiko for salmonella og andre patogener som trives under slike forhold.