Hovudside

Hva er den beste Grapevine for en Trellis?

by Walther

Hva er den beste Grapevine for en Trellis?

Druer ble først dyrket av grekerne rundt 4000 f.Kr., så dagens vinstokker har nesten 6000 år med avl bak seg, noe som gir oss den fantastiske utvalg og utvalget vi har i dag. Alle druene trenger støtte for å vokse videre, og hvis de er trent fra ungdom de kan vokse på alle espalier, pergola, lysthus eller gjerde. Druer er et fantastisk utvalg for et espalier på grunn av den ekstra fordelen av rikelig frukt. En grapevine kan produsere mange pounds av frukt og vokse i mer enn 30 år. Velge den beste utvalg for din espalier vil avhenge av hva du vil gjøre med frukten.

Gelé og Juice


Det finnes mange varianter godt egnet til å lage gelé og juice. "Concord" er den mest dyrket kommersielt blå variasjon, og er kjent for sine saftige, hardføre og produktive frukt avlinger. Concord kommer også i en steinfrie skjema. Concord kan også brukes for sektor fylling. "Reliance" er en rød seedless utvalg som har anbudet, søte og saftige bær som er stor for å lage gelé og saft. Som en ekstra fordel, er Reliance sykdom-motstandsdyktig og hardfør.

Fersk Eating


Mange liker en steinfrie druer for fersk spise. Det finnes mange varianter å velge mellom hvis frisk spise vil være din primære bruk for din grapevine. Hvis du foretrekker grønne druer, vurdere å bruke "Himrod", "Interlaken Seedless" eller "Lakemont." Dersom røde druer er din favoritt, "Canadice", "Vanessa" og "Reliance" er alle røde stenfrie varianter som ville gjøre et utmerket valg for ditt espalier. "Glenora" er en svart steinfrie utvalg som modner tidlig; har en øm hud; og er lubben, søt og saftig.

Making Wine


Hvis du ønsker å prøve deg på å lage vin, sørg for å velge et utvalg for dine espalier som er egnet for vinproduksjon. Mange vindruer er ikke kaldt hardfør, og dette må tas i betraktning når du velger en variasjon. Tre kald-hardføre vindruer inkludere "Frontenac", "LaCross" og "St. Pepin." Frontenac er en blå-svart bær som er produsert på middels til store klynger som er litt løs, minimere bær splitting og haug råte. LaCrosse er et medium hvit drue egnet til å lage rik, fruktig hvitvin med en krydret aroma. St. Pepin er et søsken til LaCrosse, men modner tidligere.

Rosiner


Hvis du elsker rosiner, så du er på hell. Det finnes flere varianter som er godt egnet til å tørke inn rosiner som ville vokse godt på dine espalier. Himrod og Interlaken grønne stenfrie varianter tørke godt, og produsere en fin gyllen rosin. Himrod er en svært produktiv variasjon peiling klynger av løs, mellomstore bær med en skarp, søt smak. Interlaken regnes som den beste rosin-making drue. Den gule stenfrie bær er skarp, solid og søt.