Hovudside

Kan du pode japansk Maple på Maple rotstokken?

by Walther

Kan du pode japansk Maple på Maple rotstokken?

Poding er den fremgangsmåte for fremstilling av et tre som ellers ikke ville være i stand til å utvikle et rotsystem i stand til å understøtte vekst og utvikling av det treet. Temaet for pode er ofte en dekorativ treet som er vanskelig å vokse. En gren av treet, kalt en smart, settes inn i et bunnstykke som kalles en rotstokk som vil vokse friske røtter og støtte treet gjennom en lang levetid.

Økende rotstokken


Rotstokken må være kompatibel med Scion. Selv om begge er Maples, kan en japansk lønn ikke bli podet inn på rotstokken fra en vanlig lønn. Ideelt sett er japansk lønn rotstokken planter dyrket fra frø og Scion er podet på dem når de har nådd riktig størrelse.

Innkjøp rotstokken


Rotstokken kan kjøpes fra utvalgte dyrkere som er spesialister i sin produksjon. Dette er den raskeste måten å begynne din pode, men den dyreste. Japansk lønn er kompatibel med andre japanske Maples, både Acer palmatum og dens nære slektning, Acer japonicum.

Lagring rotstokken


Grunnstammer og podekvister kan lagres i en kjøleenhet kort hvis de ikke kan brukes umiddelbart. Påfør litt soppdreper til en fuktig papir håndkle og legg den i en plastpose sammen med Scion eller rotstokken. Sørg for at du merke posen hvis du lagre mer enn én type rotstokken eller ætling.