Hovudside

Hva betingelser er best for Granny Smith Apple Trees?

by Walther

Hva betingelser er best for Granny Smith Apple Trees?

En syrlig eple med hvitt kjøtt og en lys gul-grønn hud, Granny Smith eple (Malus domestica "Granny Smith") oppsto i Australia i midten av det 19. århundre. Maria Ann Sherwood valgt denne sorten, og er som navnet laud (Sherwood er gift het Smith). I regioner med kjølige somre, kan Granny Smith epler ikke har god tid til å fullt modne før utbruddet av høsten frost. Grow dette epletre i et temperert klima med en markert kjølig eller kald vinter og lang vekstsesong så eplene modnes ved begynnelsen av november.

Klima


Epletrær må tåle en kald vinter i orden for blomstring å skje i løpet av våren. Dette behovet for og prosessen med å motta rikelig kulden mens sovende er en fysiologisk prosess som kalles vernalization. Granny Smith epletrær trenger 500-900 timer med temperaturer mellom 32 og 45 grader F for vernalization må være oppfylt. Utsiden av vinteren, svarer denne epletre godt til varme temperaturer og lang vekstsesong, men ikke mer enn 150 dager med temperaturer på over 86 grader F.

Generell vekst


I lignende måte som andre epletrær, vokser Granny Smith epletreet best når plantet i en full sol sted i hagen. Det vil tolerere delvis skygge, men antallet og vane av grenene vil bli redusert, og tre handlekraft, vekst, blomstring og fruktproduksjon vil være begrenset. Enhver ikke-alkalisk jord som er fuktig, men godt drenert nok med. Fruktbar jord er best, men å bruke granulert gjødsel eller organisk materiale til jorda kan gjøre noen leire, leirjord eller sandholdig jord som bidrar til god vekst.

Trusler


Mens en Granny Smith epletreet tåler betydelig tørke etter sitt rotsystem er godt etablert, fører svært tørr jord til abort av frukt og blader. Denne sorten demonstrerer over gjennomsnittet motstand mot de vanlige eple tre sykdommer av eple skabb og pærebrann. I sjeldne tilfeller, spesielt hvis treet er svake og ikke i ideelle vekstbetingelser, kan disse sykdommer utvikles. Ikke plante epletrær i blaut jord som det fører til rot råtne. Når fruktene begynner å utvikle seg på grener, tynn dem ut slik at vekten av epler ikke bøyer og knipse lemmer senere i sommer.

Pollinering Insight


Selv om Granny Smith trær vise attraktive hvite blomster om våren, er dette epletre hovedsakelig dyrket for fruktproduksjon. Honningbier pollinere epletrær, og uten pollinering, ingen blomster senere utvikle seg til epler. Ikke spray plantevernmidler som dreper eller fraråde honningbier fra å besøke blomstrende epletrær. Selv om en Granny Smith treet vil gi litt frukt fra sin egen forsyning av blomster, bedre frukt sett oppstår når flere epletrær finnes i hagen, noe som resulterer i grundig krysspollinering. Ikke alle epletrær er en god cross-pollinerende følgesvenn for en Granny Smith epletre. En annen nærliggende Granny Smith treet er ikke nyttig, og heller ikke er epletrær sortar Winesap, Jonagold og Mutsu / Crispin, i henhold til Colorado State University horticulturists. Pollinerende følges trær er best plassert ikke lenger enn 100 meter fra Granny Smith.