Hovudside

Hvordan å pode japansk Maple Borekaks

by Walther

Hvordan å pode japansk Maple Borekaks

Noen av de mest ettertraktede sortar av japansk lønn blir spredd via pode, som betyr å sette sammen to forskjellige planter sammen så de vokser som en. De fleste japanske Maples kan med hell formeres fra frø eller skjæring også, men pode er den mer kommersielt pålitelig tilnærming. Dessverre for japanske lønn entusiaster, pode er en dyrebare og sjeldne hagebruk dyktighet, slik at disse svært ønskelig trær er ganske dyrt. En annen måte å samle og nyte de mest uvanlige og eksotiske japanske Maples er å pode din egen. Grafts gjort fra januar til mars er mest vellykket. Dyrke tålmodighet mens mestre de ferdigheter som kreves.

Bruksanvisning


•  Velg en ætling, en gren med to til tre eller flere knopper, fra en kompatibel tre som har en diameter lik som rotstokken treet.

•  Kontroller glatte skrånende kutt, mellom en og to inches lang, på både smart og rotstokken. På rotstokken, begynne å kutte om lag 2 inches opp fra baken, der treets røtter begynne.

•  Styrke felles med en ekstra pisk-og-tunge kutt på rotstokken. Med skrå kutt mot deg - støtter den med fingeren - gjør en ren nedover 1/2-tommers kutte om lag en tredjedel av avstanden ned fra spissen.

•  Gjenta både glatt skrå kutt og pisk-og-tunge kutt på Scion, men denne gangen gjør bunn stilk kutt - for å matche de beste kuttene du nettopp laget på rotstokken. Jo mer perfekt de to stammer justere, jo større sjanser for en vellykket pode.

•  Skyv kutte deler av Scion og rotstokken sammen, knytter de to tunger. Justere snittflatene nøye, så begge kambiumet lag - like under den ytre bark - vil vokse sammen. Matche disse cambial lag på bare én side hvis stilkene er feilaktige i størrelse.

•  Pakk nøye justert pode med maskeringstape og deretter en gummi spirende stripen for å holde delene sammen tett og hindre uttørking. Påfør hånd voks over hele pode området for ekstra beskyttelse.

•  Fjern maskeringstape, spirende stripe og voks om en måned etter nytt tre vekst begynner - bevis for at pode er vellykket - men i mange tilfeller pode materialer vil brytes ned og falle bort på egenhånd.