Hovudside

Hvordan Grow Bok Choy Uten Bolte

by Walther

Hvordan Grow Bok Choy Uten Bolte

Bok choy er en kinesisk grønnsak i Brassica-familien. Den produserer hoder som er mellom 1 og 2 meter lang, med lysegrønne stilker og mørkere, grønne topper. Som mange kinesiske kål, er bok choy kjent for bolt, eller produsere en blomst stilken, når de utsettes for varmt eller kaldt vær eller tørre forhold. Bolting fører til at anlegget til å fokusere energi og næringsstoffer på frøproduksjon, i stedet for på å produsere smak blader. Planting tid, skygge og riktig vanning vil hindre bolting.

Bruksanvisning


•  Velg en rekke bok choy som er kjent for slow-bolting. Joi choi er et eksempel på en langsom variasjon bolting.

•  Velg en planting område som får delvis skygge i løpet av dagen. Skyggen vil hindre bok choy frøplanter fra bolting under varmere sommermånedene. Jorda må ikke samle stående vann og bør ha en pH-verdi på mellom 6,0 og 7,5.

•  Vent til de nattlige temperaturer i ditt område er gjennomgående over 50 grader F før planting bok choy, hvis du ønsker å gjøre en fjær planting. Frøplanter som opplever frost eller lave temperaturer vil bolt tidlig. Hvis du ønsker å gjøre et fall planting, vente til sensommeren før såing frøplanter.

•  Fjern alle luker fra planting området. Spre en 2-tommers lag av organisk kompost over plantestedet og till den i jorden i en dybde på 6 inches med en jordfreser. Bok choy krever fruktbar jord for å trives.

•  Sett bok choy frø i jorden i en dybde på 1,2 cm, 1 cm fra hverandre. Hvis du har mer enn én rad, plass radene mellom 18 og 30 inches hverandre. Vann til jorda legger seg. Fortsett å vanne ofte nok til å holde på fuktigheten i jorda i en dybde på 6 inches. Fuktighet hindrer anlegget fra bolting.

•  Vent for frøene å spire. Når de spire, fjerne de svakeste spirene slik at du har en plante hver 6 til 12 inches.