Hovudside

Slik reparerer granitt benkeplate Sømmer

by Walther

Slik reparerer granitt benkeplate Sømmer

Granitt plate benkeplater er ofte ikke lenge nok eller stor nok til å dekke en hel disk på egenhånd. Du må kanskje stille opp flere stykker av stein sammen med en epoksyharpiks matchende farge til skranken for å fylle sømmene mellom dem. Etter gang, kan dette epoxy tørke ut, chip bort og komme ut av sømmen som gamle fugemasse. Å reparere det, behandle den som fugemasse. Fjern den gamle epoxy og lappe det med en granitt reparasjonssett som matcher fargen på granitt mot.

Bruksanvisning


•  Fjern det som gjenstår av epoxy fra den opprinnelige søm. Bruke en kniv med et nytt blad, og begynner på baksiden av telleren, nærmest veggen. Trykke ned bladet inn i sømmen og slepe det mot deg i små kutt. Når bladet stopper kutte lett gjennom epoxy, erstatte den med en ny.

•  Bland opp en liten mengde av granitt reparasjon epoxy til en farge som matcher granitt nær sømmen. Plasser maskeringstape på hver side av sømmen, helt opp til kanten.

•  Bruk applikatoren vedlagt i granitt reparasjonssett for å glatte frisk epoxy inn i sømmen. Påfør epoxy fra begge sider, dra pinnen inn og over sømmen. Arbeid fra baksiden av disken til fronten for å unngå skjev på en fersk lappet søm.

•  Skrell bort maskeringstape og vente i 10 minutter for epoxy til å begynne å stille. Bruke et barberblad for å trimme og rydde opp i sømmen så den ligger i flukt med telleren. La sømmen tørke helt over natten.