Hovudside

Hvordan Grow Valerian

by Walther

Valerian vil legge farge til hvilket som helst sted i blomsterbedet, og vil produsere klynger av blomster i nyanser av rødt, rosa og hvitt hele sommeren. De willowy grågrønne blader er nesten like vakker som de blomstrer. Valerian er verdsatt ikke bare for sin skjønnhet i landskapet, men også for de mange positive medisinske egenskaper av sine røtter. Vendelrot tar litt innsats for å komme i gang, men når etablert, er det lett å vedlikeholde, og vil fortsette å selv forplante i mange år.

Bruksanvisning


•  Skaff en løper eller rot divisjon fra en sunn vendelrot plante. Jobbe litt kompost inn i området der du har tenkt å plante vendelrot. Spot bør være godt drenert og solrikt.

•  Plant forretter minst 15 cm fra hverandre. Når vendelrot blomstrer, deadhead dem ofte slik at plantens energi vil bli brukt til å dyrke sunne røtter. Det kan ta opp til to år for vendelrot å produsere blomstrer. I mellomtiden vil de gi frodig, grønn vegetasjon.

•  La vendelrot til blomst i 3 år, så det er på tide å grave dem opp, dele røttene og plante i fersk kompostert jord for å hindre at røttene fra å bli overbefolket. Dette er tiden for å dele Valerian med venner.

Tips og advarsler


  • Valerian kan noen ganger bli dyrket fra frø, men det er veldig treg til å spire og suksess kan være begrenset. Plante frøene inni og la dem spire under glass. Transplantere dem utenfor i sommer.