Hovudside

Missouri Extension Planting Guide

by Walther

Missouri Extension Planting Guide

The University of Missouri Extension tilbyr et bredt utvalg av tips for å plante ditt hjem hage. Selv om mange av tipsene som tilbys gjennom universitetets online planting guide er rettet mot Missouri innbyggere, de fleste av tipsene gjelder for aspirerende grønne tommelen over hele landet. Gjennom utvidelsen tjenesten, kan du få nok informasjon til å mestre hvordan du gjør hagen din eller hjemme mer attraktivt gjennom riktig planting.

Blomster


Gi årlige blomster ca 1/2 til 1 cm vann hver uke. Plante stauder som ringblomst eller stemorsblomst i jord som har hatt minst 4 inches av organisk materiale som kompost eller alderen husdyrgjødsel dyrket i. Også, bruke en nitrogengjødsel som 34-0-0 gjødsel til de blomstrende årlige planter 'jord i midtsommer. Fjerne brukt blomster for å oppmuntre et større antall blomster.

Stauder vanligvis krever en leirjord, sandholdig leirjord eller organisk jord samt en tomme av vann en uke. Ulike planter har også varierende lys behov, alt fra full til semi-skygge eller full skygge. For eksempel trenger en daylily sol, mens en Hosta er en skygge hageplante. De fleste stauder og sommerblomster blir plantet på våren.

Frukt


Våren er den beste tiden for å plante frukttrær, selv om du også kan plante frukttrær i høst hvis du bor i et varmere klima. Når plante frukttrær, velg en plassering der trærne har god plass til å vokse og trenger ikke å konkurrere med skygge trær. I tillegg må du kontrollere trærne har full eksponering for sollys. Kjøpe trær fra en lokal barnehage eller hagesenter. Hvis du ønsker å vokse epler eller pærer, velge en dverg treet er klok fordi standard trær som produserer disse fruktene er store. Etter planting, knytte en 6 til 8-fots stake begravd to meter i bakken til treet for å støtte sin topp. Men vanlige trær som produserer steinfrukter som fersken er liten nok for deg å administrere.

Selv om noen trær som sure kirsebær eller bjørnebær kan selv pollinering, produserer frukter som blåbær og plommer krever krysspollinering, som innebærer bruk av to samtidig blomstrende sortar.

Grønnsaker


Du kan dyrke grønnsaker i ulike årstider, og plante varierer avhengig av klimasone. Dyrke grønnsaker vellykket innebærer å velge et område der jorda er dyp, godt drenert og har en pH på 6,0 til 6,8. Bestemme jordas pH-nivå ved å samle en jordprøve og ha det testet av ditt lokale forlengelse kontor. Legg gjødsel til din vegetabilsk plante jord, i henhold til etiketten, og vanne plantene dine når jorda er tørr. Gi jorda en tomme til 1,5 inches av vann i uken i varmt vær og opp til to inches per uke i varmt vær. Ikke plante en grønnsak fra samme plantefamilie på samme område av landet år etter år, da dette kan øke risikoen for sykdom og angrep i området.

Trær


Fall eller tidlig på våren er den beste tiden for å plante trær. Ikke plante trær noe dypere enn de ble plantet i en barnehage. Løsne planting jord 8 til 12 inches ned, og grave et hull som er like dyp som treets rot ball. Sørg for at din planting området er to til tre ganger diameteren på rot ball også. Du kan kjøpe enten en container treet, bare rot plante eller balled og burlapped (B & B) treet fra en barnehage for planting.