Hovudside

Hvordan å erstatte vindmølle med en Solar Water Pump

by Walther

Bruken av vindmølledrevne vannpumper går tilbake til begynnelsen av den amerikanske Vesten. Systemet brukes vinden som en fri energikilde for å drive pumpen. En moderne ekvivalent er en solcelledrevet vannpumpe. Skifte en vindmølle med en solenergi pumpe krever noen endringer i selve brønnen og installasjon av en vanntank vanligvis ikke kreves av en vindmølle opererte vannsystem.

Bruksanvisning


•  Fjern pumpeutgang, mekanismen på overflaten som beveger mekanismen i brønnen som hever vann. Sammen med pumpekontakten fjerne brønn stenger, noen ganger kalt sugestenger, som strekker seg ned i brønnen akselen.

•  Installer en likestrøm drevet nedsenkbar pumpe i brønnen akselen. Denne pumpen er senket til et punkt under vannoverflaten og kobles til overflaten med en vannstrømningsrøret og elektriske kraftkabler.

•  Koble vann strømningsrør til en vanntank. Dette kan være en lukket tank eller en åpen lager vanning tank. Tankkapasitet bør overstige vannbehovet noen mørke perioder inkludert overnattinger og overskyete dager.

•  Monter solcellepaneler nær brønnhodet. Finn panelene i et område trygt fra husdyr eller andre farer. Dette kan kreve et gjerde rundt solcelle plassering.

•  Koble panelene til strømkablene for den nedsenkbare pumpen.

•  Installer en overflow avløp fra tanken til et praktisk tørkeområde.

Tips og advarsler


  • De DC drevet nedsenkbare pumper gi en lavere vannføring enn standard AC drevet nedsenkbare pumper. DC pumper bare når sollyset er tilstrekkelig for solceller til å lage nok strøm til drift av pumpene. Pumpen fortsetter operasjonen i løpet av dagen å fylle tanken med tilstrekkelig vann for overnatting og skyet værforhold.
  • Bekreft utdataene fra solcelledrevet system vil gi nok vann til å dekke behov. Personlige behov for personlig gjennomsnitt ca 75 liter per dag, ifølge Backwoods Hjem magazine. Store husdyr som hester eller storfe krever 12 liter vann per dag.