Hovudside

Best Stauder for containere

by Walther

Best Stauder for containere

Container hager vil legge farge til ethvert hjørne av verandaen, dekk eller uteplass. Årlige blomster er alltid et godt valg for å raskt legge farge til en pott, men mange stauder som blomstrer år etter år, kan også dyrkes i containere. Velg stauder som ikke vil få for stor for potten og som vil vokse i lysforholdene hvor du plasserer dem. Planter som vokser sakte og har en full, buskete form er vanligvis den mest attraktive i containere.

Beste Stauder for containere i Shade


Spirea (Astilbe x arendsii) gjør en prangende midtpunktet i en container plassert i skyggen. Disse plantene blomstrer godt selv i full skygge med høye, rette skyer av fargerike blomster. Bladverket er også attraktive. Spirea vokser best hvis jorda holdes fuktig og kjølig. Noen vokser like høy som 4 meter, så velg sortar som forblir kortere, for eksempel "Glow".

Blødende hjerter (Dicentra spp.) Er gammeldagse stauder ønskelig for sin Lacy løvverk og evne til å blomstre i skyggen. Disse plantene er bra for skygge beholdere fordi de har en lang blomstringen sesongen og trives i kjølig, skyggefulle steder. Den hjerteformede blomster dingle fra forsiktig buede stengler og kommer i nyanser av rosa, rødt og krem. Noen er bicolored. Hold jorden fuktig, men ikke mettet med vann.

Beste Stauder for containere i Sun


Geranier (Geranium spp) er sommer stauder som vil blomstre i flere uker hvis gitt forsvarlig behandling. De fleste har fargerike klynger av blomster, og noen har også duftende blader. Disse blomstene er tilpasningsdyktig til de fleste typer jord, ifølge University of Rhode Island, noe som betyr at de vil trives i potting jord som de fleste hjem gartnere benyttet i containere. Ikke bare er geranier attraktive og profilerte bloomers, men de er også veldig hardføre planter. Geranier er også sjelden plaget av skadeinsekter og vil vokse i sol eller delvis skygge. Mest spesialiserte geranier, som Martha Washington eller duftende geranier, gjør best i varmt, men ikke varmt, temperaturer.

Verbenas (Verbena spp) er meget ønskelige for deres evne til å tåle varme forhold, og for deres lange blomstrende sesongen. Mange vil blomstre fra sent på våren gjennom sensommeren. Disse staudene er utmerket i containere, som mange er etterfølgende planter som vil drapere attraktivt over kanten av potten. Vann bare når jorden er tørr å ta for å unngå soppsykdommer. Verbenas kommer i nyanser av rosa, hvit, lilla og enda blå.

Beste Stauder for Fall Color


Krysantemum (Chrysanthemum spp) er det perfekte valget for hjemmet gartner som ønsker en flerårig container hage som vil blomstre i høst, og selv om vinteren i mildere klima. Disse blomstene, som vanligvis kalles mammaer, blomst på sensommeren før den første harde frost. De fleste er også høst-farget, blomstringen i nyanser av gull, bronse oransje, rødt og lilla, blant andre. Mums blomstre best i full sol og kan lide av soppsykdommer hvis de oppbevares i en våt, skyggefullt sted.

Asters er en annen fall staude som er kjent for sitt fall farge, og de fleste er dyrket i potter. Dverg varianter er best i containere, ifølge University of Vermont, så velg New York varianter (Aster novi-belgii) snarere enn deres mye høyere New England kolleger. Asters kan blomstre godt inn i slutten av oktober i et bredt utvalg av skinnende nyanser, inkludert lilla. Asters vokser best i full sol og i loamy, godt drenerende jord.

Beste Foliage Stauder


Fontene gress (Pennisetum spp.) Er dekorative gress ønskelig for deres mounding vane og for sine blader og blomster, som endrer farger gjennom årstidene fremgang, ofte varer i vinter. Av denne grunn, vil legge fontene gress til din flerårig container gi det vinter interesse og gjøre det til et all-season hage. Fontene gress trives i full sol og fuktig, men godt drenerende jord. Velge dverg sortar som "Cassian" og "Lille Bunny" for containere.

Cats, som er ønskelig for sine fargerike blader i stedet for sine blomster, også legge karakteristiske tekstur til container hager, spesielt de som er dominert av blomster i stedet for blader. De er også et utmerket valg for flerårig deres lette vekst og evne til å blomstre selv i skyggen. Dette gjør dem til det perfekte valget for containere som sitter på skyggefulle verandaer eller under et lysthus. Hostas kommer i et stort utvalg av størrelser og farger. Velge en mindre sorten, for eksempel "Kjærlighet Pat", som har blå blader og vokser til ca 22 inches høy, eller "Halcyon", som i gjennomsnitt ca 20 tommer og har bølgete blader.