Hovudside

Slik reparerer PVC vannrør på Home

by Walther

Slik reparerer PVC vannrør på Home

PVC (polyvinylklorid) rørene er den vanligste typen av vann eller nedløp som brukes i moderne hus. PVC-rør har en sterk forsegling for trykksatte rør og er lette å manipulere. Rørene kan være spesialtilpassede til enhver vinkel, snu eller bøye nødvendig å komme fra en hovedforsyningslinje til endestasjonen på linje. PVC kan bryte og lekke på grunn av alder, minusgrader eller påvirkning av en hard gjenstand. Imidlertid reparasjon av en PVC-rør er en enkel sak å skjære av den ødelagte delen og installere et nytt rør.

Bruksanvisning


•  Slå av vannet til enhver linje som er en aktiv forsyningslinje. Klipp av den skadede delen av røret med en baufil eller en elektrisk sag. Ta den skadede delen til en lokal jernvarehandel for å kjøpe riktig størrelse på erstatning røret. Den passende størrelse er bestemt av den indre diameteren til røret. Kjøpe et stykke PVC minst dobbelt så lang som den skadede delen. Du vil også trenge to koblinger for å feste den nye rør.

•  Skjær den nye PVC-rør til riktig størrelse minus 1/2 tommer.

•  Børste PVC primer på begge ender av det nye røret. Dekk den siste en tomme av rør på hver ende med den lilla primer. Brush PVC sement på samme sted som primer.

•  Trykk muffene på enden av den nye PVC-rør. Tvinn hver kobling et par ganger til skikkelig på plass den på koblingen og til skikkelig feste sement.

•  Børste primer og sement på de kappede ender av det opprinnelige rør. Installere det nye røret på det gamle rør slik at snittet ender av det gamle røret passer inn i de åpne endene av muffene. Trykke de gamle rørene fast i koblinger og gi den nye rør et par vendinger for å spre sement rundt og ordentlig feste sement til det gamle røret.

Tips og advarsler


  • Den samme fremgangsmåte kan benyttes til å installere avstengningsventiler, albuer eller andre PVC felles.