Hovudside

Hvordan Cure Wilting i tomatplanter

by Walther

Hvordan Cure Wilting i tomatplanter

Visner tomatplanter er ofte uhelbredelig, med mindre skaden skyldes fukt stress. Sunn tomatplanter viser solide blader og stilker, og en lys grønn farge. Tomatplanter som begynner å wilt enten indikere mangel på en vital tilstand, for eksempel vanning, eller har en infeksjon.

Kjøpe resistente varianter


Kjøpe tomatsorter som er "VF" motstandsdyktig. Disse plantene kan ikke kontrakt verticillium wilt eller Fusarium wilt, to vanlige, dødelige bakteriesykdommer i tomater. Disse to patogene eller smittsomme, bakterielle sykdommer er jord-borne, betyr at de sykdom anlegget fra rotsystemet oppover. Det var ingen kur, som i mars 2011, for disse sykdomsfremkallende sykdommer.

Transplantasjon forsiktig


Bakteriell canker, en vanlig bakteriell infeksjon for tomatplanter, siver inn i anlegget rotsystem gjennom hakk, kutt og skrubbsår. Disse skraper er utilsiktet forårsaket under transplantasjonen eller hagearbeid plantene. Symptomer inkluderer hvite lesjoner på bladene, stunting og alvorlig Wilting. Som i 2011, var det ingen kur for bakteriell canker. Men en måte å forhindre det er ved å være ekstremt forsiktig med plantens røtter, noe som gjør at ingen sår eksistere hvor smitte kan forekomme, men dette er ikke en helt sikker metode. Bruke sertifiserte, patogenfrie frø og transplantasjoner.

Juster Vanning Schedule


En visner tomatplante kan tyde på at du er enten over- eller under vanning anlegget. I gjennomsnitt, en enkelt tomatplante krever minst en tomme av vann per uke. Hvis under-vanning er sannsynligvis årsaken til visne, vann anlegget hver dag i en uke. Anvende vann direkte til bunnen av anlegget, slik at fuktigheten når røttene raskt. Vann til det begynner å samle på toppen av jorda. Hvis du etter en uke, er det ingen endring i visner status, er anlegget trolig infisert med en sopp sykdom, for der er det ingen kur. Hvis over-vanning er mer sannsynlig - spesielt hvis du bor i et område med kraftig regn - flytte anlegget innendørs eller redusere vanning tidsplan, slik at du vanne planten ikke mer enn 1 cm per uke.

Ren Hage Utstyr


Noen bakterier liv og raser i hageredskaper og utstyr, for eksempel tre-håndteres verktøy og gjerdestolper. Mens herding en tomatplante med wilt er ikke mulig, rengjøring all jord og rusk fra maskiner som brukes i et felt eller hage noensinne infisert med bakterier kan bidra til å forhindre sykdom oppstår. Fumigating et felt eller hage hjelper også, for å drepe eventuelle eksisterende bakterier.