Hovudside

Hvordan fikse Hyller til gipsplater

by Walther

Hvordan fikse Hyller til gipsplater

Det finnes flere systemer for å feste hyller til en vegg, og de alle krever skruer. Siden gipsplater holder ikke skruer, har du to valg: skru inn piggene i veggen bak gipsplater eller installere veggfester i gipsplaten og skru inn disse. Hvis du bruker veggfester, husk at kjegleformede ekspansjonsankere er ikke vurdert for mye vekt og kan skli ut, spesielt hvis det er sideveis press på dem. Du er bedre å bruke gjengede eller bevingede ankere, mothakebolter eller molly bolter.

Bruksanvisning


Skru inn i Studs


•  Finn stenderne i veggen enten ved å peke eller bruke en stud finder. Tegn lette merker som er lett slettbare langs hver bolt for å bli brukt for å henge hyllene.

•  Bruk enten spor og braketter eller hyllekleshengere for å støtte hyllene. Sporene er lange, hakk metallstenger som du skru til veggen. De er utformet for å akseptere metallbrak å støtte hyllene. Bøyler, på den annen side, er L-formet og skru direkte inn i veggen. Disse har skruehullene på begge sider av "L", slik at du kan skru hyllene til dem.

•  Sett en av de beste hyller kleshengere eller den øverste enden av et spor i posisjon og kjøre en 1 3/4-tommers skrue gjennom ett av hullene i veggen og inn i stud. Lodde hengeren eller spor med et nivå, deretter kjøre en annen skrue gjennom et annet hull. Hvis du bruker et spor, fortsetter skruing ned hele sin lengde.

•  Sett en kleshenger eller spor foran en annen stud, deretter bruke et nivå for å sørge for at det er på samme høyde som den du nettopp har installert. Skru den inn på samme måte. Fortsett å legge til kleshengere eller spor som nødvendig for å imøtekomme lengden på hyller.

•  Installer kleshengere for en annen hylle 12 til 16 inches under raden du nettopp har installert. Skru dem inn slik du gjorde den første rad, med et nivå for å sikre at de er i samme høyde. Fortsett å legge til rader med kleshengere på denne måten å ta hensyn til antall hyller du trenger. Du kan hoppe over dette trinnet hvis du bruker spor siden de allerede utvide til nederste hylle.

•  Sett hyllene på kleshengere og fest dem med 1/2 tommers skruer fra undersiden. Hvis du brukte spor, hekt hylle brak inn hakkene på sporet og sette hyller på brakettene.

Ved hjelp av Wall Anchors


•  Marker posisjonen til det første hullet du trenger for å feste topp hengeren eller det første sporet. Bor et hull gjennom gipsplater som vil imøtekomme den type anker du bruker. Hvis du bruker bevingede ankere eller veksle eller molly bolter, må dette hullet være stor nok til å presse ankeret gjennom det. Hvis man bruker gjengede ankere, bør dette hullet være litt mindre i diameter enn gjengene på ankeret. For veksle eller molly bolter, skru av set-skruen fra metallhylse og størrelse hullet slik at hylsen sitter tett i veggen.

•  Skru hengeren eller spor på veggen med én skrue, uten å stramme skruen. Drei deretter hengeren eller spor på denne skruen og bruke et nivå for å lodde den. Når det er lodd, markere posisjonene til resten av hullene. Løsne skruen, fjerne hengeren eller spor, bore hull gjennom merkene, deretter installere ankere eller bolt-sleeves i hullene.

•  Sett på hengeren eller spor på veggen, skru inn alle ankere eller bolt-ermer og fullt stramme skruene.

•  Installer alle andre kleshengere eller spor du trenger på samme måte, ved hjelp av et nivå for å sørge for at hver enkelt er på samme høyde som de som allerede er installert.

Tips og advarsler


  • Selv de sterkeste molly bolter er bare vurdert i 50 pounds, så hvis du har tenkt å lagre tunge ting i hyllene, skru kleshengere eller parentes i veggen stenderne.
  • Bevingede ankere og mothakebolter er vanskelig å fjerne når de er installert. Vær forsiktig når du plasserer disse, og ikke bruke dem hvis hyller er midlertidig.