Hovudside

Den beste måten å vokse en Bean Plant

by Walther

Den beste måten å vokse en Bean Plant

Bønne planter kommer i mange varianter som lima, fava, grønn, gul, soya og mange andre. Bønner er også dyrket i to forskjellige måter, avhengig av deres gener. Pole bønnesorter er dyrket ved hjelp av en strukturell støtte på grunn av deres vindyrking egenskaper. Bush bønnesorter er rett og slett plantet i bakken, som de krever ingen strukturell støtte når det vokser.

Bush Beans


Bush bønner anses å kreve minst mulig arbeid når det vokser bønner. Bush bønne varianter er lavt til bakken og buskete vekst. Mange varianter av bønner, men har både bush og pole bønne varianter, for eksempel grønne bønner og lima bønner.

Plante bush bønnesorter i rikt og godt drenerende tørr jord etter den siste våren frost har tint bort. Jordsmonnet kan være litt fuktig, men bønneplanteblomstrer best når fuktighetsinnholdet i jorden er lav. Dybden av det plantet frø bør ikke overstige 1 mm. Space frøene 2 til 4 inches hverandre og i rader fordelt 18 til 24 inches hverandre. Legg kompost eller lys gjødsel til jord hvis du ønsker å gi bønnene en kick-start til å vokse.

Vanne området rett etter at du plante frøene og ikke igjen i fem dager. Området skal være lett vannes en gang i uken med mindre du har nedbøren i området. Hvis ja, vann igjen en hel uke etter nedbør.

Bønnene skal begynne å modnes i 55-75 dager. Plukk bønnene når pods er fortsatt øm.

Pole Beans


Pole bønne varianter av bønneplanter vine krypende planter. Disse er ansett som mer tungvint i hagearbeid, som de krever en espalier, stang eller annen støtte system for å holde dem ut av bakken. Pole bønner er også renere på grunn av deres avstand fra bakken og lettere å plukke. Pole bønne varianter vanligvis tar litt lengre tid å nå modenhet enn bush bønner. Den vanligste av stangen bønne variasjon er grønne bønner.

Pole bønner bør plantes på 1 cm dypt i godt drenerende tørr jord. Stake stangen eller støttesystem som du foretrekker på bakken i sentrum bønne planting området. Plante frøene ved hjelp av en bakke-planting metoden, en liten haug for hver fjerde til sjette bønne frø. Plass åsene 30 inches hverandre, med 30 inches i mellom radene. Vann like etter at planten og en gang i uken deretter for resten av den voksende tid. Som bønneplantespirer og begynner å vokse, flytte den nærmere pol. Anlegget vil instinktivt klatre opp stangen etter litt nudging.

Høste bønner etter ca 70 dager for tidlig sprouters. Avhengig av ulike pole bønner, justere innhøstingen tid som trengs.