Hovudside

Red Gatorade flekkfjerning

by Walther

Gatorade er et vanlig innslag i enhver husholdning med barn, men når små hender skvulpe væsken på sine klær og teppe, kan det etterlate stygge flekker av farge. Red Gatorade spesielt etterlater en sta flekk bak. Heldigvis, rengjøring røde Gatorade flekker (eller noen Gatorade, for den saks skyld) er enkel og tar bare noen få minutter.

Forbehandling av Stain


Hvis flekken er på et stoff element som kan plasseres i vasken, deretter ta en kopp club soda og hell den på flekken, la overflødig flekken siver gjennom den andre siden. Hvis flekken er på et element som ikke kan flyttes, deretter pretreat flekken ved å helle club soda på den.

Rubbing


Med en fuktig håndkle dyppet i varmt såpevann, forsiktig gni flekken i en sirkulær bevegelse. Ikke skrubb eller bruk en skuresvamp, da dette kan skade stoffet. I stedet gni forsiktig og lett i noen minutter, inntil flekken forsvinner. Viktig tips: Hvis club soda ikke har fjernet flekken tilfredsstillende, kan du bruke en flekk pinne for å forbehandle flekken, og deretter gjenta gni i sirkelbevegelser med varmt såpevann.

Tørking


Hvis flekken er rengjort til tilfredshet, så bare la det lufttørke. Dersom flekken fortsatt, gjenta med mer club soda og deretter forsiktig gni i sirkelbevegelser til flekken er fjernet. Viktig tips: jo raskere du handler, jo lettere vil det være å behandle flekken. Jo lenger du lar en flekk å sitte, jo mer av en sjanse det må settes inn i stoffet.