Hovudside

Kan jeg male med emalje på Metal?

by Walther

Alle som har prøvd å male metall som en del av et hjem design eller kreativt prosjekt kjenner utfordringene med å få et godt resultat. De fleste malinger er laget for fiber og porøse materialer, og metall trenger ofte litt ekstra hensyn når det gjelder å male. Emalje maling er en levedyktig alternativ for å male metall av alle slag.

Fordeler med emalje


Emalje maling fester seg sterkt for å glatte, harde overflater, mens andre malings formler fungerer best på en porøs overflate. Dette betyr at hvis du har prøvd andre typer maling og hadde problemer med malingen beading mens våt eller peeling en gang tørr, er en emalje maling sannsynlig en god løsning. Emalje maling har en blank overflate og sprø konsistens, lik neglelakk. Av denne grunn er de ofte brukes for liten detalj arbeid på metallgjenstander eller for å male en etikett på en metall angrep.

Ulemper


Det er ulemper med å jobbe med emalje maling. Den har en sterk lukt og må brukes i godt ventilerte områder. I tillegg er det vanskelig å finne matt emalje maling hvis du ikke vil glossy. Fordi det ikke er vannbasert, må emalje maling som skal tynnes med en spesiell løsemiddel, som må du også bruke til å rengjøre pensler og materialer når du er ferdig maleri. Emalje malinger også tørker raskt og er solgt i små potter, noe som gjør dem bedre for små design enn for de store.

Visuell effekt


Emalje maling på metall har en juvellignende kvalitet, da det generelt er gjennomskinnelig til en viss grad (selv om forskjellig for forskjellige farger) og metallet skinner gjennom. Dette gjør det til et godt valg for smykker eller større dekorative prosjekter med en farget glass-lignende effekt; Dette forsterkes jo mer skinnende metallet er. Du kan også lag emalje maling, selv om det er bedre å sette en mer opak farge på toppen av en tørket, klar farge enn den andre veien rundt.

Alternatives


Hvis du bestemmer deg for at emalje maling er ikke hva du vil, det finnes andre metoder for å male metall. De fleste spray maling holder seg sikkert til ikke-porøse overflater, inkludert metall, selv om det er vanskelig å bruke spraymaling til å lage detaljerte linjer og mønstre. Alternativt kan du bruke en primer mellom metall og en akrylmaling; dette stoffet er utformet for å holde seg til en ikke-porøs overflate under likevel gi en overflate som en porøs overflaten maling kan holde seg til. En annen måte å hjelpe akryl maling holde seg til metall er ved å slipe overflaten, noe som gjør det mer ru og porøs.