Hovudside

Hvordan å sortere gjennom & declutter

by Walther

I løpet av årene, rot virkelig bygger seg opp i et hjem hvis en grundig våren-og-fall rengjøring ikke ta vare på den. Legg travle hverdag, og det er ofte lite tid til å sortere og declutter. Få hjelp av familie og venner, hvis det er mulig, og vie en dag - eller helg - for å tømme det ut og bestemme hva som holder og går i din garderobe, kjøkken og stue, kan det bli donert, og hva som virkelig er ment for papirkurven. Du vil finne fred i sinnet ved å tømme ut rot og kanskje best av alt, plass til nye ting.

Bruksanvisning


•  declutter alle papir elementer i ditt hjem. Utpeke en boks for "kaste bort" papir elementer og en boks for elementer som inneholder personlig informasjon som må makuleres. Har en stabel av filmapper klar til å merke og sende viktige dokumenter.

Være hensynsløs. Kaste bort så mange biter av papir som mulig. Hvis du ikke absolutt trenger det, kast den. (

•  Tøm klær skapet. En god tommelfingerregel er, hvis du ikke har slitt et element i det siste året, det er behov for å gå. Donere noen wearable klær til en veldedig organisasjon, og husk, det kan være en skatt skrive-off. Kast farget, ratty klær. Sjansene er, disse klærne ikke lokke fram glade følelser. Bare la klær du bruker ofte, og som er i stil.

•  Sorter gjennom lintøyskap. Ofte, håndklær og andre elementer stable opp, bli mange flere enn du trenger. En god tommelfingerregel er, to håndklær per person i husholdningen pluss et sett av gjest håndklær. Den samme regelen gjelder for sengetøy.

Sortere gjennom rengjøring forsyninger, knickknacks og juledekorasjoner, kaste ut noe som ikke har vært brukt i det siste året.

•  Ta beholdning av kjøkkenet ditt. Donere overflødige gryter og panner til en veldedig gruppe slik at du har bare en av hver størrelse. Kvitte kjøkken av ekstremt slitte gryter og panner, apparater eller noe i skuffene som ikke har blitt brukt i det siste året. Utpeke en "junk skuff" for ting som gummibånd, saks og diverse elementer.

•  Oppbevar løse gjenstander i hjemmet ditt i et oppbevaringsrom i verktøyet skapet. Merke bin og utpeke hyller for visse elementer i huset som har en vane for å lyve rundt og rot på stue.

Tips og advarsler


  • Keep up the decluttering i løpet av månedene. Sett bort elementer så snart du er ferdig med å bruke dem, og kaste bort biter av skrap papir, unødvendige kvitteringer og kort slik at de ikke hoper seg opp.