Hovudside

Tips for Økende Gerbera

by Walther

Tips for Økende Gerbera

Gerbera tusenfryd har lenge vært anerkjent for sine sterke farger. Innfødt til Sør-Afrika, de varer lengst i et moderat klima. I USA er de for det meste dyrkes innendørs på grunn av deres utsøkte utseende, men kan bli plantet ute i begynnelsen av sommeren.

Tips For å utvikle sunne Gerbera


Det viktigste aspektet av å vokse sunne Gerbera tusenfryd, også kalt Gerber tusenfryd, er rikelig med lys. Dette kan være ute i et solrikt klima eller inne med kunstig lys. Mens de blomstrer, de må holdes fuktig hele tiden. Ut av blomst, er det OK å la dem tørke litt før vanning. Såvidt temperatur, blomstrer de mest i gjennomsnitt å kjøle temperaturer og gjennomsnittlig luftfuktighet. Hvis enten en er for høy (over 70 grader), kan de slutte å blomstre og begynne å visne. Gerber tusenfryd skal fôres hver par uker med en vannløselig gjødsel.

Housing Gerber Daisies


Det er best å bruke en godt drenert, torv-basert potting jord for sunn vekst. De bør bli re-puttet under våren bare hvis de vokser i et drivhus. Men de er sommerblomster så det er unødvendig å re-potten dem i løpet av vinteren hvis de bare holder til innendørs eller utendørs. De er forholdsvis lite vedlikehold så langt som stell er opptatt unntatt når stilkene må fjernes.

Slik feilsøker problemer


Ikke oppbevar dem i et miljø over 70 grader for lenge. De vil begynne å visne hvis overtørket eller overopphetet. På baksiden, bør de ikke bli holdt steder som er under 45 grader som bladene vil bli svart. Det kan også være en hvit mugg på bladene hvis de holdes for kjølig. Hvis Gerber daisies holdes for våt eller ikke plantet i godt drenert jord, kan de utvikle en krone råte, som er garantert å drepe dem. Heldigvis er de ikke utsatt for insekt problemer. Utsiden av mellus, som kan finnes på baksiden av bladene, de kan tas vare på med hyppige insektmiddel behandlinger.