Hovudside

Native Plants for sone 9

by Walther

USDA Plant hardførhet Zone Kart deler USA inn i 11 forskjellige voksende soner, basert på gjennomsnittlig årlig lave temperaturer. Zone 9 har en årlig lows i snitt mellom 20 og 30 grader Fahrenheit. Den strekker seg over store deler av det sentrale Florida, langs kyst Texas og Louisiana og over sørvestlige Arizona og mange områder av California. Fordi sonen dekker så ulike habitater, det inkluderer et bredt spekter av planter, hører hjemme i de ulike områdene.

Railroad Vine


Jernbanen vintreet (Ipomoea pes-caprae) er en flerårig innfødt til kystnære deler av sone ni i både Florida og Texas. Den vokser bredere enn det gjør høye, spre opp til 30 meter i diameter, men bare rundt 16 inches høy. Andre navn for vindyrking, blomstrende plante inkluderer goat's-fots vintreet og strand morning glory. Det kan også vokse godt i enda varmere klima, inkludert soner 10 og 11. Vintreet er en hardfør, rask dyrker. Den tåler tørkeperioder samt høye saltnivå, noe som gjør det svært tilpasningsdyktig til strand miljøer. Innenfor en shore økosystem, hjelper Railroad vintreet å forankre dyner. I hage bruk, fungerer det som en attraktiv ground. Jernbanen vintreet vil vokse godt i mange typer jord, fra sand til leirete, forutsatt at de er moderat godt drenert. Vintreet hvite blomster blomstre hele året selv om de er den showiest i sommermånedene fra mai til november.

Wax Myrtle


Voks myrt (Morella cerifera) er også kjent som den sørlige bayberry eller Candle. Native til mange deler av det østlige USA, inkludert sone 9 langs kyst Texas, er busken en svært forgrenede eviggrønne. Den når vanligvis mellom 6 og 12 meter høy, selv om høye voks myrt dyrket under ideelle forhold har vært så høye som 20 meter. Voks myrt fått navnet sitt fra dens bruk som et stearinlys for å lage ingrediens, hentet fra waxen belegg rundt sine bær. Fruktene er lys blå i fargen og vokse i løpet av vinteren. Busken bark er svært lys grå eller hvit, og de aromatiske bladene er en olivengrønn. I hager, kan voks myrt tjene som en hekk eller skjerm.

Witch Hazel


Trollhassel (Hamamelis virginiana) har mange alternative navn, inkludert snapping hassel, winterbloom, Wych-hassel, flekkete eller stripete or og tobakk tre. Blant sitt store sfære av habitater, er trollhassel innfødt til sone 9, langs sørlige Texas og sentrale Florida. Den vokser vanligvis i skogkledde områder, der anlegget kommer ofte høyder på 8 til 15 fot, i noen tilfeller ruvende til over 20 meter høye. Busken produserer bleke gule blomster på senhøsten eller til begynnelsen av vinteren, vel etter at bladene har falt fra anlegget. Trollhassel har blitt brukt for oljen den inneholder i sine blader og bark, som brukes medisinsk.