Hovudside

Red Rose Typer

by Walther

Red Rose Typer

Roser er en av de mest populære blomster i verden og røde varianter er spesielt begunstiget. De er ofte gitt som symboler for kjærlighet og er vanlige gaver til Valentinsdag og jubileumsgaver. Det finnes mange forskjellige typer av røde roser, fra de som god til å klippe til klatring vinstokker.

Red Coat


Den rød frakk rose produserer lyse røde blomster med et enkelt lag av kronbladene. Den rød frakk har en gul sentrum og kan vokse opp til 6 meter høy. Disse rosene er bra for bruk som grenser eller hekker. De er tøffe planter som er sykdom resistent. Røde frakk roser trives i US Department of Agriculture hardførhet soner 4 til 9.

La Sevillana


Den la sevillana produserer frilly røde roser med klynger av blomster. De er lyse rød i fargen og kan vokse opp til syv meter høye. Bruk la sevillana rosebusker for hekker, grenser eller i blomsterbed. De trives i sone 4 til 9.

Chrysler Imperial


Chrysler Imperial rose er oppkalt etter bilen med samme navn. Denne rose produserer stramme blomstrer med 45 kronblader. Chrysler Imperial gjør et godt klippe rose, som for eksempel den typen som brukes i buketter. Chrysler Imperial produserer duftende blomster og vokser mellom 3 og 4 meter høy. Det er hardfør i sone 4 til 9.

Grand Hotel


Grand hotel rose produserer store blomstrer med massevis av kronbladene. Den blomstrer hele sesongen og blomstrer i klynger. Grand hotel er en klatrerose og er lett å trene på en vegg, gjerde eller annen struktur. Den vokser til ca 10 til 12 meter høy og er hardfør i sone 4 til 9.

Mister Lincoln


Mister Lincoln rose er en hybrid te rose som blomstrer hele sesongen. Den produserer små, skålformede blomster med ca 35 kronblader. Disse blomstene fungerer godt for å kutte, så er stor i vaser eller buketter. Mister Lincoln roser er livskraftige dyrkere og fungerer godt for grenser. De vokser mellom 6 og 7 meter høy og er hardfør i sone 5 til 11.

Black Magic


I motsetning til sitt navn, med sort magi roser er faktisk dyp rød i fargen. De har store blomster med mange rader med blomster og en sterk parfyme. Disse klatrerose vinstokker produserer blomstrer for en lang periode. Svart magi vinstokker vokse ca 10 meter lang og er hardfør i sone 4 til 9.