Hovudside

Kan jeg sette tørrmur i gjørma på en malt vegg?

by Walther

Selv lenge etter at en vegg er ferdig og malt, du noen ganger trenger å reparere det med gips sparkelmasse, også kalt gjørme. Ulykker kan skje, for eksempel dørhåndtak som setter en bulk i veggen eller strukturelle giring som forårsaker sprekker i muren rundt dører og vindushjørner. Løsningen på disse problemene involverer bruk av gjørme og male stedet for å matche resten av den malte veggen.

Gips Mud


Tørrmur i gjørma er i utgangspunktet enten vanlig gjørme eller det som kalles "varm gjørme." Begge disse typene må blandes med vann før de kan brukes. Varm gjørme tørker mye raskere enn vanlig leire. For å spare tid når du gjør gips reparasjoner, mange gjør-det-yourselfers bruke ferdig mix tørrmur i gjørma, som ofte er stiv og må blandes med litt vann for å gjøre det riktig konsistens.

Bulker i malte vegger


En anledning når du vil bruke tørrmur i gjørma direkte på malt vegg er å dekke en bulk. Bulk kan være forårsaket av noe stanger mot veggen eller fra smilehull skapt ved å banke en popped spiker ned igjen under gips overflaten. To strøk med tørrmur i gjørma er sannsynligvis nødvendig for å fylle bulk eller smilehull, med første strøk krymper litt og den andre strøk helt fylle i fordypningen. Sand gjørma etter det tørker, gjelder grunning og maling stedet for å matche resten av den malte veggen.

Sprekker i malte vegger


Dersom veggen er sprukket, klippe bort eventuelle maling lag og løs gips fra over sprekken ved hjelp av et verktøy kniv. Embed papir gips tape i gjørma over sprekken, og trykk ut eventuelle luftbobler fra undersiden av båndet med en gips taping kniv. Glatt de suksessive lag av gjørme ut ca 6 inches over malt mur rundt sprekken. Når gjørme tørker, sand det glatt slik at den er på nivå med veggen rundt, deretter prime og male det. Vær oppmerksom på at noen ganger kan det være nødvendig å male hele veggen slik at den reparert sted ikke merkbart skille seg ut.

Lagre Mixed Mud


Du trenger ofte å bruke en eller to ekstra lag av gjørme, avhengig av størrelsen på sprekken eller hullet som du reparere. Hvert lag av slam tar omtrent 24 timer for å tørke. Hvis du bruker vanlig gips gjørme at du blandet opp, lagre blandet gjørme for de kommende lag med topping av gjørma med vann. Hell et par inches av vann på toppen av gjørma i bøtta, og skrap gjørma ned fra sidene av bøtte, som hindrer gjørme tørker ut mens du venter på gjørma på veggen til tørk. Når du er klar til å bruke gjørme, dumpe overflødig vann av toppen.