Hovudside

Dirigent Isolasjon Typer

by Walther

Dirigent Isolasjon Typer

Elektriske ledninger eller ledninger er isolert med ikke-ledende materiale for å bidra til å redusere og forebygge lekkasje. Mange materialer er brukt for å isolere ledere samt elektriske veikryss. De fleste boliger og kommersielle elektriske entreprenører eller gjør-det-selv huseiere vil møte bare noen få typer wire isolasjonsmateriale. Disse isolatorer følge bransjestandarder og følge National Electric Code for boliger og kommersielle kabling. Disse vanlige isolatorer brukes for varme- og vannresistens, samt for å hindre strømlekkasje, og gi et sikkert miljø for lederne.

Vanlige typer


En god isolator er praktisk talt hvilket som helst materiale som er en dårlig elektrisk leder. Gjennom årene glass, keramikk og har gummi blitt brukt for isolatorer. Med utviklingen av plast, polyvinylklorid (PVC) og polyetylen spesielt, har den elektriske industrien beveget mot utvikling av isolasjon basert på plast for sin relativt lave kostnader. Det er tre hovedtyper av isolasjon som brukes for ledere i elektrisk arbeid i dag - termo, tverrbundet polyetylen og gummi.

Termo


Termoplastisk isolasjons er polyvinylklorid, en vinylpolymer som brukes som en isolator for de fleste av kretskobling for boliger og kommersielle områder. Det er et brannhemmende materiale, noe som gjør den ideell for kretsen. Termo isolasjon er laget for både våte og tørre steder. THHN står for termo høy varmebestandig nylon-belagt. THHN er egnet for tørre steder og er valget for de fleste lavspente hjem innendørs kretser. Nylon-belagte ledning er pakket med et ytterligere belegg av nylon over termoplast for å unngå kutt i isolasjonen. THW står for termo høy vanntett og brukes på slike steder. THW med et vinylbelegg kalles THWN og er egnet for våt eller tørr. TFFN står for termo fleksibel ligaen tråd nylon-belagte og brukes i belysning, mekaniske og apparatet inventar.

Polyetylen


Ofte forkortet XLPE, blir tverrbundet polyetylen i kombinasjon med andre polymerer for å danne et plastrør som er mye brukt i avløp for sin fleksibilitet. PEX brukes for middels og høy spenning ledninger, slik som industri matere for å bygge makt eller for kraftledninger. Egnet for våte eller tørre steder, er PEX-ledere også identifisert som XHHW, for høy varmebestandig og vanntett.

Gummi


Gummi isolasjon, som XLPE, brukes for forer i tørre og fuktige omgivelser og er identifisert som RHH, eller gummi høy varmebestandig (tørr), og RHW, gummi høy varmebestandig vanntett (våt). Imidlertid er PEX ofte brukt i preferanse over gummi isolasjon fordi det koster mindre.