Hovudside

Hvordan Gjør Tiki Lomme arbeid?

by Walther

Setup


Tiki fakler er vanligvis ca 5 meter høy, med en drivstofftanken og veke på toppen. De kan være billige modeller laget av bambus eller dyrere, kraftigere modeller, laget av aluminium. Folk vanligvis bruker dem i hagen eller bakgården, trykke på skaftet av fakkelen inn i skitt. Andre kan balansere tiki fakler i en bøtte med sand og bruke fakler for å lyse opp dekk. En typisk tiki lommelykt kan brenne i noen timer.

Drivstoff


De fleste tiki fakler har en topp laget av vevd bambus eller halm. Det indre består av en plastflaske som har en metall-toppen. En ledning strekker seg fra denne flasken toppen ned i drivstoff for tiki lommelykt. Den reneste type drivstoff for tiki fakler er parafinolje. Andre bruker citronella olje fordi det er effektiv på repelling mygg. Du tenner den eksponerte delen av veken og flammen brenner gjennom veke eksponert og trekker brennstoff fra oljen.

Vedlikehold


Tiki fakler blir ofte brukt for parter og deretter glemt, men de kan brukes flere ganger. Bruk vedlagte cap å slukke tiki lommelykt og deretter la den over veken slik at den ikke er skadet av fukt eller fugler. Etter at du slukke tiki lommelykt, kan du trekke ut en annen del av veke og legge mer drivstoff, typisk til om lag to tredjedeler av fartøyet eller til et maksimumsstreken.