Hovudside

Hvordan Grow Tea i et drivhus

by Walther

Veksthusene er gartner nødvendighet hvis du vokser delikat te i et område der høsten og vinteren kan være strengt kald og lang. Drivhuset bidrar til å etterligne ideelle forhold for de te planter, som gir rikelig med sollys og opprettholde fuktighet når utendørs forholdene er kalde. Når du vokser te, bør du huske på at utslippene av klima te planter ikke får så høye som sine utendørs kolleger. Ifølge Greengard Companion, dette er ikke på grunn av noe du gjør galt, er det fordi miljøet er mer restriktive.

Bruksanvisning


Hvordan Grow Tea i et drivhus


•  Bestem hvor du vil starte din te hage.

Hvis du kommer til å starte en hage fra frø, må du planlegge et år i forveien, fordi det tar så lang tid for et frø til å spire. Ikke gi opp på anlegget krever ekstrem tålmodighet og er i motsetning til mange andre hage urter og planter.

Mange vil begynne med stiklinger fra allerede spirende te planter. Dette reduserer tiden for å starte du planter og nærmere å være i stand til å høste friske teblader.

•  Bland din jord med sand.

Te liker sandholdig jord som gir vann til å passere gjennom, holde jorda fuktig, men ikke gjennomvåt. Bruk to deler av jord til en del av sand for å gjøre en jord din te vil trives i.

•  Plant dine frø eller stiklinger.

Uansett hva du bestemt i trinn 1, er planting veldig like. Dekk et frø med 1/2 "av jord. Plant en kutte 1/2" til 1 "dyp avhengig av hvor lenge skjære er.

•  Vann jorda.

Te trives når jorden holdes fuktig. Pass på at du ikke over-vann. Sandjord vil hjelpe drenering og hindre at jord fra å bli gjørmete. En enkel test der du stikke fingeren i jorda vil være en god indikator på om du trenger å vann eller ikke. Hvis fingeren kommer opp våt med mye jord, har du for mye vann i potten. Hvis det er fuktig med litt jord på fingeren, så du er i god form.

•  Legg kompost til jord.

Siden du vokser en spiselig plante, holde seg borte fra sprøytemidler og tøffe gjødsel. Bruke egg skall og vegetabilske avskraping å legge næringsstoffer til jorda.

•  høste dine te.

Når te anlegget er full, kan du begynne å høste bladene. Yngre blader gjøre mer subtile te smaker. Eldre blader tilby mer fet smaker. Å høste, bare plukke tebladene av på undersiden av bladet. Pass på å ikke over-høste anlegget ditt. En tykk te anlegget er en sunn plante som vil fortsette å trives.