Hovudside

Hvordan å vanne en rødmende Bromeliaden

by Walther

Hvordan å vanne en rødmende Bromeliaden

En opprinnelig fra den varme, fuktige regnskogen i Brasil, rødmende bromeliad (Neoregelia carolinae) blir en spredning rosett av stive, strappy blader. Økende 8 til 12 inches høy med blader sprer 16 til 24 inches utover fra anlegget sentrum, bladene er mid-grønn med striper av lys gul. Når lyset er tilstrekkelig, det produserer små lavendel blomster. Før og under blomstringen foten av lange bladene blir rødt lys rød. Rødmende bromeliad ikke trenger jord for å overleve; gartnere støtte opp anlegget i torvbaserte potting mix i containere eller i sand, quick-drenering hagejord.

Bruksanvisning


•  Trykk på potting medium i beholderen eller hagejord med fingeren. Hvis jorda holder seg til fingeren, trenger den vann. Legg akkurat nok vann til jorda rundt bunnen av bromeliad å holde det fuktig, aldri soggy. Bruke en lang hals vannkanne for å nå bunnen av anlegget. I vinter, la jorda tørke ut mer mellom hver vanning.

•  Se inn i kjernen av bladet rosett, som kalles en "tank". Man skal kunne se lyset som reflekteres fra vann i bunnen av bladene som danner den sentrale tank. Tilsett vann inn i rosett tank med vanning kan så blad basis lommer er fylt halvveis med vann. Forvente overflødig vann å drenere fra bladene i jorden under.

•  Løft opp eller vippe anlegget til å renne så mye vann fra tanken som mulig for hver måned for å spyle stillestående vann, og som er samlet salter. Påfyll anleggets rosett tank med lunkent varmt så bladet grunn lommer er igjen fylt halvveis med vann. Unngå å bruke klor eller vann fra springen inneholder mineralsalter. Samlet regnvann eller renset vann er best.

•  tillater vannet i tanken rosett å slippe litt lavere i vintermånedene, når lysnivået er mindre intens og temperaturen er kaldere. Hvis dusk av blomster er til stede i sentrum av anlegget, ikke fylle den sentrale tanken fullt ut, som du ønsker blomstene til å være omtrent en halv tomme over vannlinjen.

Tips og advarsler


  • Å intensivere blad farge på den rødmende bromeliad, anbefaler Bromeliaden Society International plassere anlegget i skarpt lys og vanning sjeldnere. Denne milde streker årsaker anlegget for å øke pigment farge og kan hjelpe overtale anlegget i blomst i midten av rosetten.
  • Den rødmende bromeliad kan dyrkes utendørs hvis temperaturen holder seg over 40 grader Fahrenheit, men må bringes innendørs og overvintret som en potteplante i regioner med kalde vintre. Vokse utendørs året rundt bare i USDA hardførhet soner 9b og varmere.
  • Bruk aldri vann som inneholder kobberioner, for eksempel fra en kobber vannkanne. Kobber er dødelig for bromeliads.