Hovudside

Informasjon på engelsk Roses

by Walther


Engelske roser er også kjent som gamle roser fordi de ble krysset med gamle roser av engelsk oppdretter, David Austin, og de tilbyr den samme gamle rose anke elsket av gartnere.

Historie


På begynnelsen av 1960-tallet, begynte David Austin krysset gamle roser, nemlig Floribunda og Dainty Maid, med Gallica og Belle Isis. Resultatet var det semi-klatrerose, Constance Spry, med middels rosa blomster med en sterk gammel rose kopp form samt sterk duft. Hans mål var å gjenskape gamle roser med attributter som vil appellere til moderne gartnere.

Attributter


David Austin suksess resulterte i hardfør, sykdom-resistente, duftende, gammel rose-type blomster. Engelske roser er hardfør til US Department of Agriculture hardførhet sone 5b, men de kan dyrkes i kaldere soner med vinterbeskyttelse. De tåler delvis ettermiddag skygge, så det holder blomst fargen blekner for raskt. De kan trenes som klatrere eller lave busker med gjentatte blomster gjennom vekstsesongen lik hybrid te roser.

Sortar


Populære varianter inkluderer Constance Spry, som er en hardfør klatrer til 12 fot. Noen busk roser inkludere rosa roser, St. Svithun av Winchester og Mary Rose, de røde roser Prospero og Othello og bleke skyggen roser av Chaucer og The priorinne.