Hovudside

Hva er Foundation Fuging?

by Walther

Prosessen med fuging innebærer å injisere materiale inn i jorden for å stabilisere den. Sementfugemasser injisert rundt baser av strukturer bidra til å stabil jorda rundt objektet. Referert til som fundament fuging, er denne prosedyren ofte brukt for å stabilisere foten eller stiftelse av dammer. Prosedyren innebærer tung mekanisert utstyr som borer hull og injiserer fugemasse i jorda.

Hvorfor Grout?


Mørtelen fyller eventuelle hulrom i jorden, noe som reduserer jordas vannpermeabilitet. I stedet for å ha et nettverk av åpne mellomrom mellom jordpartiklene, stopper fuger i vannstrømmen. Dette gir også struktur til jord, noe som øker stabiliteten av overflaten. En serie av mørtel hull gir fordeler i mørtelen til et større område. Permeabiliteten av jord bestemmer dybde og plassering av hullene.

Typer av Grout


Sement er bare én type fugemasse. Andre former omfatter sand, leire eller kjemikalier som reagerer med jord. Igjen, bestemmer jordtype den mest effektive fugemasse. Injisering fugemasse krever bruk av riktig mengde press for materialet og jord. For mye press tvinger grunnen av, mens for lite press ikke vil fylle tomrom i jorda. Fordi fugemasse former rundt bunnen av røret, blir den innstøpte jord referert til som en "grout bulb" på grunn av sin form.

Fugemasse Gardiner


En fugemasse gardin er en type fundament fuging brukes på demninger. En rekke av hull er boret i flere rader langs bunnen av dammen. Mørtelen injiseres inn i disse hull for å danne en vanntett gardin. Dette hindrer vann innsig gjennom bunnen av dammen, som kan skade demningen integritet.

Testing


Kjemiske og fysiske tester avslører tilstedeværelsen av fuger i jordsmonnet. Jord på baksiden av fugemasse gardin overvåkes for lekkasjer gjennom stiftelsen.