Hovudside

Hvordan du Wire i en Wall Switch & taklampe?

by Walther

Hvordan du Wire i en Wall Switch & taklampe?

Det er svært enkelt å koble en bryter på veggen og taket lys hvis du har tilgang til loftet. Hvis du ikke gjør det, er det nest beste alternativet for å arbeide i kjelleren eller gjennomgå plass og passerer linjene opp gjennom gulvet. Du må installere elektriske bokser for både bryteren og lyset, og det er best hvis du kan feste disse til stendere og sperrer. Alternativt kan du bruke remodeling bokser som festes direkte til gips. En ombygging boksen er ikke et alternativ for lysarmatur, men hvis den veier mer enn 5 kg.

Bruksanvisning


•  Slå av bryteren slår kretsen du arbeider på.

•  Klipp hull for bryteren og lampen elektriske bokser.

•  Bor et 1/2-tommers hull i topplaten på veggen der bryteren vil være og mate huset elektrisk ledning og ledningen som går til lys gjennom disse hullene til hullet du kutte for bryterboksen. Stift ledningene til toppen av topplaten.

4 Før de to ledningene gjennom hull i baksiden av bryterboks, og deretter feste boksen til en stud slik at kanten av sekstenmeteren flush med utsiden av veggen. Alternativt hekt skruene av en ombygging boks rundt gips før de sitter og stramme dem med en skrutrekker.

•  Ta ca 6 inches av vindsperre fra begge ledninger med et verktøy kniv. Strippe 1/2 tomme av isolasjon fra endene av de svarte og hvite ledninger med en spleising verktøy. Koble den svarte ledningene til messingskruene på bryteren eller sette dem inn i hullene bak messing skruer. Tvinn jordledninger sammen og koble dem til jordingsskruen på bryteren og til strømboksen, hvis det er metall. Tvinn de hvite ledningene sammen og cap dem med en vri-på wire-kontakt.

•  Skyv ledningene inn i strømboksen og fest bryteren til boksen. Skru på dekselet.

•  feed ca 8 inches av wire gjennom et hull i lys elektriske boksen. Fjern vindsperre og isolasjon fra ledninger. Tvinn svarte ledningene fra huset ledning og lys sammen og cap dem med en vri-på-kontakt. Gjenta med de hvite ledningene. Koble jordledninger sammen og koble dem til den elektriske boksen hvis det er metall.

•  Fest adapterplaten som fulgte med lysarmatur til den elektriske boksen med skruene som følger med. Løft lampen på plass og koble den til adapterplate, igjen med skruene som følger med.

•  Slå på strømmen og teste lyset.

Tips og advarsler


  • Sjansen er at du ikke vil være i stand til å feste bryteren elektriske boksen til en stud uten å fjerne gips. En ombygging boksen er alltid tillatt å bruke i dette tilfelle. Imidlertid er det bare tillatt å bruke en for tak lysarmaturer som veier mindre enn 5 kg. Taklamper som veier mer enn 50 kg. krever installasjon av spesial støtter.
  • Hvis du ikke har tilgang til loftet eller under gulvet, bruker overflate montering kanal for ledninger og overflatemonterte elektriske bokser. Fest boksene sikkert til stendere og sperrer.
  • Slå alltid av strømmen ved sikringsskapet før du foretar elektriske koblinger. Hvis du er usikker på om den er slått av, sjekke huset ledning med en spenning tester.