Hovudside

Shade Planter for en Balkong Hage

by Walther

Shade Planter for en Balkong Hage

Bare fordi din veranda eller balkong er lyssky betyr ikke at du ikke kan ha en fantastisk hage der. Trikset er å forstå nøyaktig hva slags skygge du har. Sjekk din balkong en vår eller sommer dag eller bruke en plante lysmåleren til å avgjøre om du har lys skygge, en del skygge eller full skygge. Lys skygge betyr at området får mellom fire og seks timer med direkte sol hver dag. Del skygge betyr at det er to til fire timer med sol eller flekkete skyggen. Hvis du har full skygge, mottar området indirekte lys.

Astilbe


Med sine fjærlett, plume-lignende blomster, er Astilbe en nydelig nyanse kjære planter som legger vertikal interesse i en beholder hage. Den vokser opp til 4 meter høy og har hvit, rosa eller røde blomster. Astilbe elsker del skygge og er en lettstelt plante.

Begonia


Begonia løvverk er mørkt og voksaktig, noe som gjør det til et interessant skyggeplante, selv når det ikke er i blomst. Begonia blomster kommer i en rekke størrelser og farger, og hjelpe dem lyse opp hel eller delvis skygge balkonger. De er også enkle å ta vare på; bare fjerne brukte blomstrer og bringe dem innendørs før den første frosten.

Bugbane


Bugbane blomstrer senere enn de fleste andre lys skygge planter, og tilbyr pigger av hvite blomster i sommer og høst. Den vokser også høyere enn mange skygge planter (opp til 7 meter høy). De fleste varianter er hardføre og lettstelte.

Coleus


Coleus dyrkes hovedsakelig for sin attraktive løvverk, som er spraglete i nyanser av grønt, lilla og rødt. Coleus trives i delvis skygge, og mens anlegget er vanligvis behandlet som en årlig, kan det reises en flerårig hvis du skjære tilbake blomsten pigger før de blomstrer. Bringe Coleus innendørs før den første trusselen om frost.

Flax Lily


Denne planten trives i delvis skygge og dyrkes hovedsakelig for sin spraglete, eviggrønne blader, selv om det også vokse lavendel blomster. Flax er lilje et utmerket tillegg til potte hager, og legger til høyde, spesielt når plantet med etterfølgende planter.

Hellebore


Også kjent som "fastetiden rose," denne herlige anlegget vil være en av de første til å blomstre i hagen din. Den har mørke, voksaktig blader og blomster i nyanser av hvitt eller rødt som ligner gammeldagse roser. Hellebores vokser best i flekkete skyggen og bare krever god jord og litt vann for å trives.

Impatiens


En klassisk skyggeplante, impatiens er et utmerket valg for en beholder hage. De trives i sin helhet til del skygge og har mørkt bladverk og fargerike blomster i nyanser av rosa, lilla, rød og hvit.