Hovudside

Madagaskar Palm Informasjon

by Walther

Madagaskar Palm Informasjon

Madagaskar Palm (Pachypodium Lamerei) er en plante innfødt til Sør-Madagaskar, men kan dyrkes nesten hvor som helst. Det er i kaktus og saftige familie av planter. Den kan brukes som en utendørs liggende anlegg eller som en innendørs hus plante. Det er lett å ta vare på og er kjent for sin uvanlige utseende og duftende blomster.

Spesifikasjoner


Madagaskar Palm har en lang spindel-formet bagasjerommet, dekket i 2 ½-tommers pigger. Lange blader danner spiralformet på toppen av stammen. Det utvikler sjelden grener. Madagaskar Palm vokser fra 4 til 6 meter innendørs, men vil nå høyder opp til 15 meter utendørs. Når plantet ute, vil det utvikle seg store hvite til nesten hvite blomster fra vår til sen sommer.

Omsorg


Madagaskar Palm vil overleve i full sol til lett skygge, men gjør best i full solen. Det bør plantes i en kaktus mix eller noen rask drenering potting mix. Vann grundig, men la jorda delvis tørke ut mellom hver vanning. Gjødsle i sommer og våren med en utvannet alle formål gjødsel. Vann mindre under kjøligere månedene. Madagaskar Palm er en saktevoksende plante og kan ta mange år å nå sitt fulle høyde.

Hardførhet


Madagaskar Palm gjør best i tempererte klima. Det vil vanligvis mister bladene under en lett fryse, men anlegget vil komme tilbake. Under en hard fryse, vil mesteparten av den eksponerte anlegget bli drept. Bare kutte tilbake de døde deler, og det vil som regel komme tilbake. Madagaskar Palms er beryktet for å miste sine blader i kjøligere vær eller når de ikke får nok vann; det er ikke uvanlig for folk å tenke deres anlegg er død, bare for å se den komme tilbake til livet måneder senere.

Forplantning


Vokser fra frø har varierende priser av suksess. Frø kan bli dynket i 24 timer i varmt vann og deretter plantet. Det kan ta alt fra tre uker til seks måneder for frøene å spire. Den vanligste måte å forplante er å bryte av eller fjerne de små voksende skudd ved bunnen av anlegget. La dem tørke i ca en uke. Så plante skuddene i godt drenerende jord blanding i en container eller i bakken.

Advarsel


Alle deler av Madagaskar Palm er giftig ved svelging. Dersom det svelges, ring Gift umiddelbart. Når transplantere, bør spines dekkes med aviser eller håndklær for å unngå skade på hender.