Hovudside

Liste over Shade-elskende planter Native til New England

by Walther

Liste over Shade-elskende planter Native til New England

Skyggefulle områder i New England landskapet fortjener så mye oppmerksomhet som de solfylte områder. Skygge betyr ikke at ingenting vil vokse i stedet. New England spenner statene Vermont, Massachusetts, Connecticut, New Hampshire, USA og Rhode Island. Fra skarpe vårdager til kalde vinternetter, New England er hjem til fargerike og uvanlige innfødte planter til bruk i landskapet.

Heartleaf Foamflower


Lys opp at skyggefullt sted i hagen med heartleaf foamflower, ofte brukt som bunndekke. Den når en høyde på 1 til 3 meter, og som sprer seg til en fot over bakken. Klynger av små, stjerneformede blomster gi inntrykk av skum når de er i blomst fra april til juli, som varer en måned til seks uker. Native til alle New England statene, de 6- til 12-tommers-lange stilker mangler hjerteformede blader som vises på heartleaf foamflower når det vokser i Sør. Foamflower foretrekker fuktig, sur jord som er godt drenert og rik med organisk materiale.

Kanadiske Serviceberry


Kanadiske serviceberry, også kalt shadblow serviceberry, når vanligvis en høyde på 12 meter og bredde på 10 meter i urbane forhold, ifølge Ohio State University Hage- og Crop Science. Det kan beskjæres til en enkelt stamme for å produsere et lite tre, eller venstre for å vokse naturlig inn i et flerstammet busk. Native til hele New England bortsett fra Vermont, tiltrekker kanadiske serviceberry dyreliv med sine små, eple-lignende, dyp-rød til lilla frukt som vises etter at blomstene visne. Hvite blomster med lange petals blomstrer i april og mai før bladene kommer ut for våren. I høst, de grå-grønne bladene blir en strålende oransje, gult til rusten-rød farge. Den foretrekker delvis eller full skygge i godt drenert, våt til fuktig, fruktbar, sur jord, men det tåler tørke, mindre fruktbar jord og ulike pH-verdier.

New Jersey Tea


En behagelig duft dufter luften som klynger av slank, rørformet, hvite blomster blomstre på New Jersey te anlegget i mars og april i ca en måned. Det står bare 3 meter høy og ser grått fra en avstand på grunn av de fine hår som dekker stilkene og lys-grønne blader. New Jersey te planter, innfødt til hele New England, er tolerante for kaldt med en høy toleranse for tørke. Dyrke den i delvis eller full skygge i godt drenert jord som er fuktig og kan kalksteinsbaserte, sand eller leire. Det tiltrekker vaktel og kalkun som liker de brune frø og sommerfugler for blomstens nektar.

Hvit Baneberry


Hvit Baneberry er som alle andre plante det meste av året, men blir til en samtale stykke når de uvanlige bær vises. Stående 1 til 3 meter høye, hvite Baneberry har 2-3 store blader som deler seg i tre, kjedelig-grønne brosjyrer måler opp til 4 inches lang. En jevn, 1 1 / 5- til 3-tommers-lange, sylindriske stilken stiger over løvverk og blomstrer fra april til juni med klynger av hvite, duftende blomster. Hvit Baneberry, også kalt dukkens øyne, har fått navnet sitt fra de hvite bær som har mørke flekker i sentrum, noe som gjør dem ser ut som øynene til en dukke. Den sylindriske stilken blir lyse rødt og måler 3 til 6 inches lang. Plant denne New England innfødte i delvis eller full skygge i et område med syrlig, godt drenert, fruktbar, fuktig til våt jord. Tilsyn med små barn rundt hvit Baneberry, fordi bærene kan være giftig hvis spist.