Hovudside

Best Landscape Shade Trees

by Walther

Best Landscape Shade Trees

Trær tjene mange funksjoner; de gir oss mat, oksygen og byggevarer. I landskapsforming, kan trær brukes til linje en innkjørsel eller opprette privatliv. Skygge trær er ideelle for å tilby beskyttelse mot elementene, inkludert nedbør og sollys. De beste skygge trær er store, lite vedlikehold trær, med full grener som gir mest dekning for din hage. Selv om trær for landskapet må være egnet til klima, noe skygge trær fungerer bedre enn andre.

Cypress


Selv sypress er tilgjengelig for kjøp i en lav busk variasjon, sypresser er en av de største og raskest voksende bartrær i den nordlige halvkule. I en enkelt vekstsesong, noen varianter av sypress, for eksempel en Leyland sypress, kan vokse så mye som fire meter. Hagebruk spesialist Diane Relf av Virginia Cooperative Extension bemerker også at det cypress treet myk, flat løvverk gir god skygge dekning og vil ikke føre til en bakke seng av pesky, skarpe nåler. Sypresser kan tilpasses de fleste amerikanske klima, og de er tolerante til varierende grad av jord saltholdighet og tørke. Modne sypresser kan være så høye som 70 meter. Hvis du velger å plante sypress, anbefaler raskt voksende trær Nursery avstand dem minst seks meter fra hverandre, slik at de har god plass til å vokse.

Red Oak


Røde eiketrær er innfødt til den østlige delen av USA, og de er et fast innslag i den østlige treindustrien. Røde eiketrær er en solid variasjon, i stand til å tåle et bredt spekter av jordtyper og nedbør; men bare røde eik, med tilgang til fullt sollys, vil nå sitt fulle høyde på 80 meter, en gang modne. Røde eiketrær er prydet med brede, voksaktig blader som slår en dyp, rik burgunder i høst. Den brede blad baldakin gir god skygge dekning. Vær advart, trærne begynner å slippe eikenøtter, når de nå ca 20 år gammel.

Svart Gum


For sørlig, myrlendt klima, er den svarte gummitreet et levende tillegg til et hjem landskapet. Den svarte gummitreet er kjent for sine asymmetriske grener og tynne røde blader, som gir skygge dekselet uten helt å blokkere ut lys. Ifølge United States Department of Agriculture, kan den svarte gummitreet nå 90 fot, selv om bladdekselet begynner mye høyere i myr varianter enn i tradisjonelle landskaps varianter. Sorte gummitrær, plantet bort fra sumper, er vanligvis rundt 70 meter høy og har en bred base av blad dekning for skygge.

Grønn Ash


Chris Starbuck fra University of Missouri Department of Hagebruk anbefaler grønn aske som en ideell landskaps skygge treet. Starbuck påpeker at, som sypresser, grønne asketrær er bemerkelsesverdig raskt voksende og kan legge til så mye som seks meter av vekst per år, før de når modenhet. Grønne asketrær produsere sprigs av langstrakte, voksaktig grønne blader som blokkerer sollys og kastet rikelig skygger. En av fordelene med et grønt asketre er at det er ekstremt tolerant for kulde, noe som gjør det til et ideelt valg for nord steder der det kan oppstå vanskelige vintre. Grønne asketrær har ekspansive kalesjer som kan nå diameter lik halvparten av treets høyde, noe som er typisk mellom 60 og 80 fot.

Honning Locust


Noen varianter av honning Locust trær er fylt med farlige torner og produsere store, flate pods som kan være en plage for noen huseiere. Men ifølge hagebruk spesialist Chris Starbuck, har nyere cultivations av honning locust trær eliminert disse problemene og slått honning gresshopper til et vakkert og plage frie skygge treet. De små, gylne bladene gir delvis skygge som er perfekt for mørkere en utendørs boareal eller for å gi noen dekning for andre planter. Honning gresshopper kan vokse så høyt som 80 og har lave forekomster av sykdom.