Hovudside

Liste over Varianter av furutrær

by Walther

Liste over Varianter av furutrær

Furu slekten (Pinus spp.) Består av ca 120 arter av eviggrønne trær og busker innfødte til den nordlige halvkule. Furutrær er ofte dyrket for sine eviggrønne nåler, attraktive kjegler og ofte, deres imponerende størrelse. Gartnere i tempererte klima har et bredt spekter av varianter å velge mellom.

Longleaf Pine


Også kjent som Southern gul furu eller hjerte furu, longleaf furu (Pinus palustris) er en saktevoksende furu hører hjemme i Nord-Amerika. Treet kan vokse opp til 100 meter under ideelle forhold, men det er vanligvis mye mindre. Treet har en lang, tynn trunk toppet med en liten krone av mørkegrønne nåler. Longleaf furu er en uvanlig tre som ikke begynner å utvikle en synlig bagasjerommet til den er mellom 3 og 15 år gammel. Treet har en levetid på opp til 300 år. Longleaf furu vokser naturlig i solrike steder i USDA soner 7 til 9, hvor det vil vokse i både våtmarks jord og tørre, sandbunn.

Østerrikske Pine


Østerriksk furu (Pinus nigra) er en bred furu arter som produserer et stort, åpent baldakin. Treet vokser oppover på 30 fot, som produserer en spredning av mørk grønn, 4- til 6-tommers eviggrønne nåler som kan stikke utover 15 til 30 fot. Eldre trær utviser strukturert, furet bark. Østerriksk furu kan dyrkes i USDA soner 5-8, helst i en dyp, fuktig og godt drenerende jord. Treet krever fullt sollys for å trives. Østerriksk furu kan fange Sphaeropsis tips sykdom på planter, en alvorlig sykdom som forårsaker død grener, og noen ganger død av hele treet.

Japanese Svart Pine


Japansk svart furu (Pinus thunbergii) er en furu rekke innfødt til Kina, Korea og Japan. Treet vokser vanligvis å være mellom 20 og 30 meter i dyrking, selv om det kan nå ruvende høyder på opptil 100 meter i sitt eget habitat. Treet har en bred, uregelmessig vane innrammet av tett mørkegrønne nåler og små brune kjegler. Mindre sortar er tilgjengelige, for eksempel "Thunder, 'en kompakt sorten som sjelden vokser til å bli mer enn 10 meter høy. Japansk svart furu er egnet for USDA soner 5 til 8, selv om det vanligvis tar seg best i sone 6 og 7. Treet er tolerant av salte jordsmonn og vindfulle forhold, og kan dyrkes i sand.

Mugo Pine


Også kjent som sveitsisk furu, mugo furu (Pinus mugo) er en saktevoksende, busk-aktig furu tre hører hjemme i fjellene i Sør-Europa. Anlegget er mer vanlig sett på som en stout, lavtvoksende busk på ca 10 til 15 meter i høyde og bredde. Mugo furu er preget av tett, blåaktig grønne blader, selv om sortar som 'Aurea' tilby golden løvverk. Mugo furu er egnet for USDA sone 3 til 7, hvor det vil vokse i et bredt spekter av grunnforholdene. Busken krever jevnlig vanning og enten full sol eller delvis skygge.

Eastern White Pine


Økende til høyder på oppover på 30 fot, er Øst-hvit furu (Weymouthfuru 'Fastigiata') en smal eviggrønne furu kjent for sin søyle vane. Treet tilbyr lys blågrønn løvverk, samt lys-grå bark og brune kjegler. Øst-white pine fungerer godt som en prøve eller Sikt i USDA soner 4 til 9, hvor det vil tilpasse seg til en rekke forskjellige fuktighetsforhold. Vokse i full sol i en godt drenerende jord, og se jevnlig for kjæledyr som målestokk, sawfly og sommerfugllarver.