Hovudside

Metode for å fjerne en Kaliumdikromat Stain fra klær

by Walther

Vellykket flekkfjerning krever litt grunnleggende kjemi. For å eliminere stygge flekker fra tøy, må et oppløsningsmiddel påføres på materialet for å oppløse flekkfremkallende forbindelser. Uheldigvis er ikke alle oppløsningsmiddel som kan oppløse hver forbindelse og visse stoffer som krever mer enn en rengjøringsmidlet for å være helt fjernet. Følgelig vellykket flekkfjerning ofte innebærer en god del gjetting. Kaliumdikromat er en lys, rødoransje kjemikalie som fester seg til fibrene og tekstiler. Heldigvis er kaliumdikromat oppløselig i vann og kan vanligvis fjernes ved behandling av plagg med en kombinasjon av vann og vanlige vaskemidler. Når plagget er våte, de overflateaktive midler i detergent senke overflatespenningen av vann, slik at molekylene til å trenge inn i fibrene og vaskes noen langvarig rester bort.

Bruksanvisning


•  Ta av tilsmussede plagg og slå den innsiden ut.

•  Hold farget parti av elementet under en strøm av kaldt rennende vann for å spyle de kjemikalier fra fibrene i stoffet. Kaliumdikromat er mer løselig i varmt vann enn kaldt, men varmen kan føre til at flekken å stille, noe som gjør det nesten umulig å fjerne.

•  Vri plagget lett, og deretter DAB stedet flere ganger med en klut som er dyppet i flytende vaskemiddel. Skyll i kaldt vann og gjenta om nødvendig.

•  Hell 1 ss oksygen blekemiddel i en kopp kaldt vann og rør til pulveret er helt oppløst. Svamp løsning over noen gjenstridige flekker. Vent fem minutter, blot stoffet med et hvitt håndkle, skyll godt og lufttørke. Gjenta etter behov.

Tips og advarsler


  • Bruk hansker når du håndterer plagg som har blitt doused i kaliumdikromat som direkte kontakt med kjemikaliet kan irritere huden.