Hovudside

Kan du vaske en ned sovepose?

by Walther

Kan du vaske en ned sovepose?

Den delikate natur ned produkter har ofte folk lurer på hvordan de skal ta vare på slike elementer. Dunprodukter miste litt av sin form og luftighet med hver vask, men av hensyn til hygiene og renslighet de må vaskes. Ulike alternativer finnes for å vaske en ned sovepose på måter som gjør at det å opprettholde friskhet og forlenge levetiden og nytte.

Typer


Den mest delikate måten å rense ned sovepose er for hånd. Fylle et badekar med varmt vann og en mild såpe som Woolite, og la dynen suge på den i 15 minutter. Renne karet og trykk på vannet ut av posen. Ikke vri posen ut. Skyll med kaldt vann og trykk på posen ut igjen. Gjenta dette til alle såpe skylles ut.

Misforståelse


En vanlig misforståelse er at dunprodukter ikke kan settes i vaskemaskin eller tørketrommel. Faktum er at maskinvask er også en god måte å rense ned sovepose hvis din vaskemaskin og tørketrommel er store nok. Mest lasting maskiner anbefales. En tur til vaskeri er det beste alternativet for maskinvask. Trikset er å kjøre posen gjennom to sykluser. Ned sovepose vil absorbere og holde på vaskemiddel, så vaske det en gang med såpe og deretter kjøre en annen syklus med bare vann. Deretter kaste den i tørketrommelen. Det vil mest sannsynlig være klumpete etter første syklus som er normalt og indikerer at posen er ikke helt tørr. Kjør en annen syklus eller to før det er tørt. En tennisball i tørketrommelen med sovepose vil holde det luftig.

Forebygging / løsning


Det er viktig å få øye på ren og omsorg for din ned sovepose mellom vasker å holde den ren og frisk. Tørk bort eventuelle jord eller søl før de slår til flekker. På en varm og solfylt dag, drapere vesken over snora eller noen utemøbler å lufte ut og oppdatere.

Fordeler


Det er viktig å holde ned sovepose ren. Det gir den mest sunne og hyggelig camping erfaring. Vaske ned sovepose etter hver bruk er ikke nødvendig, med mindre det er en spesielt varm og svett campingtur. Ellers airing det ut i frisk luft er nyttig så vel som å lagre den i noe større enn den stramme bære cover, for å tillate det å puste.

Advarsel


Sørg for at din ned sovepose er helt tørt før du ruller den tilbake opp og lagre det bort. Enhver fuktighet igjen kan føre til mugg og jordslag, noe som kan bety at du må kjøpe en ny pose.