Hovudside

Dogwood Tre Fakta

by Walther

Dogwood Tre Fakta

Dogwood familie, eller Kornellfamilien, består av mer enn et dusin løvtrær og busker i Nord-Amerika, mange av dem er brukt til pryd på grunn av sin attraktive blomster. Av Dogwood trær, kanskje den mest populære er den østlige voksende, blomstrende Dogwood (Cornus florida), som noen anser for å være blant de mest spektakulære innfødte blomstrende trær.

Gartner og estetikk


Den blomstrende Dogwood har to sesonger av spesiell skjønnhet: om våren, når den produserer langvarig hvite eller rosa blomstrende blomster; og i høst, når bladene slår en scarlet rød farge. Det er den Missouri tilstand treet, og sine flotte blomstene er den offisielle statlige blomst av North Carolina. Blomstrende dogwoods kan vokse til 40 meter høy i skogen, men de vanligvis toppen ut på 20 til 25 fot når vokst innenlands. Greinene spres nesten horisontalt, ofte gjør det like bred som den er høy.

Anbefalte vekstforhold


Den blomstrende Dogwood foretrukne habitat er i filtrert sollys under kalesjen av modne trær i fuktige, rike jordsmonn på kantene av østlige amerikanske skoger. Blomstring dogwoods vokse i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 1a gjennom 10b. Treet trives i næringsrike, noe sure skogsjord og noen ganger lider når plantet i dårligere kvalitet urban jord. Legge Mykorrhizasopp, gjødsel og biostimulanter til jorda rundt en urban treet bidrar til å korrigere dårlig jord.

Andre Kornell Arter


The Pacific kornell (Cornus nuttalli), med sine horisontale grener og hvite blomst klynger, regnes som den vestkysten versjon av blomstring Dogwood. Den vokser langs vestkysten i USDA soner 8a til 10b.The roughleaf kornell (Cornus drummondii), som finnes i USDA sone 2b til 9b, og roundleaf kornell (Cornus rugosa), i USDA sone 2b til 7a, er kortere trær kjent for sine blomstring. Den kousa kornell (Cornus kousa), opprinnelig fra Japan og Korea, er kjent for sine fire-season skjønnhet: vårblomster, sommerfrukt, spektakulære fall farge og interessant vinter silhuett. Kousa Dogwood vokser i USDA soner 2a gjennom 6b.

Spesial Wood Products


Hardt tre av Dogwood trær motstår splitting og denting. Den brukes til å lage veve skyttelbussene, spoler, tre-splitting kiler, klubbe hoder, gullsmed blokker og golfkøller.

Hva er i et navn?


Folklore tilbyr flere teorier om hvordan en vakker, blomstrende tre fikk et navn som Dogwood. I kolonitiden, ble den lille frukten bæres av tre som kalles hunde bær, noe som kan ha ført til navnet. Eller det kan ha kommet fra Europa, der barken fra en art av treet ble brukt i en medisin for skabb. Begrepet "dag" var en gang et ord for et kjøtt spyd, og treet kan ha vært kjent som en god kilde til dagwood.