Hovudside

Gjødsel for Orchid Cactus

by Walther

Gjødsel for Orchid Cactus

Orchid kaktus, også kjent som Christmas kaktus for sin spektakulære lyse rødt, rosa og hvite blomster, trives med regelmessig fôring med en kaktus-spesifikt eller generelt plantegjødsel. Plante-omsorg eksperter forskjellig på den spesifikke formelen for gjødsel, men er enige om at regelmessig fôring opprettholder plantehelse og oppfordrer orkide-lignende blomster.

Fundamentals


Orkide kaktus er innfødt til regnskogen i Sentral-og Sør-Amerika. Orkide kaktus fikk sitt navn etter sine orkide-lignende blomster og det faktum at det vokser i naturen i de samme tropiske regnskogsområder som orkideer. Det drar nytte av godt drenert jord som holdes fuktig og ofte gjødslet, ifølge Orchid-cactus.com. Orchard kaktus gjør best med plante mat laget spesielt for kaktus.

Orchid kaktus blomst naturlig fra april til juli og trives når venstre utenfor hvis temperaturen er over 55 F og luftfuktigheten er mellom 50 og 80 prosent, ifølge Orchid-cactus.com. Hvis de oppbevares ved lavere temperaturer gjennom våren, vil de blomstrer i vinter. Sine spektakulære blomstrer i rødt, hvitt, rosa eller korall har gjort dem feriere favoritter og, med riktig bruk av lys og næringsstoffer, kan kaktus bli tvunget til å blomstre i løpet av ferien.

Gjødsel


De tre gjødsel kjemikalier mest trengs av planter er nitrogen, fosfor og kalium (også kalt potash), i henhold til Cactus og Succulent Society of America. Plante mat etiketter liste nitrogen som N, fosfor som P og kalium som K. De tre tallene på plante mat etiketter reflektere konsentrasjoner av N, P og K, i den rekkefølgen.

Nitrogen er nødvendig for bladene og den grønne ytre hud av succulents. Fosfor fordeler blomster og frø; kalium opprettholder sterke stengler og den indre strukturen av kaktus.

Expert Insight


Generelt, plante eksperter og entusiaster oppmuntre til regelmessig bruk av en utvannet kaktus eller generelt potteplante gjødsel om våren og sommeren. Cactus Collection nettstedet foreslår å bruke en løsning av halvparten vann og halvparten all-purpose potteplante mat med hver andre eller tredje vanning i løpet av våren og sommeren.

Ed Hume Seeds anbefaler å bruke en flytende gjødsel med en 0-10-10 ratio i slutten av oktober og begynnelsen av november, og deretter bruke det igjen i februar. Fra april til september, kan en allsidig potteplante mat med et nitrogennivået ikke er høyere enn 10 brukes. Orchid-cactus.com foreslår å bruke en flytende gjødsel med en 5-1-4-forhold fra tidlig vår til høst.

Jord


Orchid kaktus kan gjøre det bra i en all-purpose potting jord med litt sand tilsatt for å holde den løs, ifølge Orchid-cactus.com. Plantene kan også plantes i kommersielle plantejord designet spesielt for kaktus.

Jorda må aldri tørke ut og heller være soggy, ifølge Orchid-cactus.com. Orkide kaktus gjør beste nær vinduer med morgen eller ettermiddag solen, men vil ikke tolerere fullt solskinn. De foretrekker høy luftfuktighet, men kan gjøre det bra i mindre fuktige miljøer hvis tilstrekkelig vannes.

Shape


Høyden og formen på den raskt voksende orkide kaktus kan kontrolleres ved å klippe og binde. Orchid-cactus.com antyder fjerning av all ny vekst andre enn de blader som vokser fra bunnen av anlegget. Tall vekst kan settes og bundet for støtte og for å styre retningen på vekst. Orkide kaktus produsere nye blader året rundt, sender ut ny vekst fra kutt, brudd og bunnen av sine blomster.