Hovudside

Hva er forskjellen mellom en Carnation og en staude?

by Walther

Hva er forskjellen mellom en Carnation og en staude?

Det er tre måter å karakterisere hvor lenge en plante vokser - årlig, hvert annet år, og flerårig. Et bredt utvalg av planter faller inn i hver av disse brede kategorier. Nellik (Dianthus), en floral og hage blomst med rosa, røde, gule eller hvite blomster, som alle planter, passer inn i en av disse kategoriene. Men hvilken kategori best beskriver nelliker? Og hva gjør årlig, hvert annet år og flerårig bety?

Års- og Biennial


En årlig er en plante med en livssyklus som varer bare en vekstperiode Alt i ett år, vokser planten fra frø, produserer blader og blomster, dør da. Ettårige må plantes hvert år. Biennaler, på den annen side, må to år for å gå gjennom deres livssyklus. En biennale vokser fra frø det første året, produsere løvverk, men blomstrer ikke før neste år. Da planten dør.

Flerårig


Stauder er planter som vokser i mange år uten behov for nyplanting Vanligvis bladene av planten dør tilbake hver vinter, men røttene lever videre i jorda. I løpet av våren, vises ny løvverk. Det er også viktig å merke seg at noen planter endre sin kategori avhengig av hvor de er dyrket. For eksempel, noen planter er ettårige i spesielt kalde deler av verden, men er stauder i varmere strøk.

Nelliker


"Carnation" er ikke en kategori som beskriver hvor lenge plantene vokser. Carnation er navnet på en bestemt blomst, også kjent som søt William eller Dianthus. Nelliker leve i mange år i USDA hage soner 2 til 10, slik at de faller inn i flerårig kategori. De kalles "hardføre stauder" fordi de tåler frost godt.

Voksende Nelliker


For gartnere, er det faktum at nelliker er stauder viktig. Fordi nelliker leve i årevis, gartnere plante dem i lange -term steder og ikke bry deg om nyplanting eller erstatte dem i mange år. Hvis gitt full sol, godt drenerende jord av en nøytral pH-nivå, og fuktighet, nelliker trives. Fjerne brukte blomstrer øker plantens utbyttet av blomster, og kutte planten tilbake til bakken når den blomstrende perioden er over beskytter den mot spesielt kaldt vær.