Hovudside

Texas Bluebonnet Beskrivelse

by Walther

Texas Bluebonnet Beskrivelse

The Texas bluebonnet (Lupinus texensis) er en familie på fem forskjellige lupiner som antennes den Texan landskapet med blå hver vår. Mens hovedsakelig kongeblå i farge, er det andre farger, noe hybridisert og viss naturlig forekommende. Blomsten trives i grus og godt drenert jord og er tørke hardfør. Det er en flerårig, tilbake år etter år for å lyse opp landskapet. Det er et vanlig brukt sengetøy anlegget i hjemmet landskap.

Utseende


Det mest kjente Texas bluebonnet er dyp, kongeblå i fargen. Planten vokser til å være 1 til 2 meter høy fra en sentral krone. Blomstene vokser i en klynge på toppen av stammen som danner en kjegle. Klyngens toppen, eller terminal spissen, er hvit. Blomstene strukturelt ligner søte erteblomster. Bladene vokser i fem-blad klynger, er ovale og litt spiss på endene. Planten råtner hvis kronen blir begravet.

Forplantning


Bluebonnets er vanskelig å vokse fra vill frø med en skuffende 60 prosent suksessrate. Som vinter årbøker, må frøene sås 1/8 tommers dypt i høst, og ofte kan ta to år å realisere sitt potensial. Røttene vokse og styrke i de sovende månedene med bare en liten plante som vises over bakken fôring rotsystemet. Scarified frø er innenlands frø behandles med blekemiddel og har en bedre suksessrate enn vill frø.

Farger


Bluebonnet fargene er ikke begrenset til blått, selv om det er den mest vanlige skygge. Blomstene kan være rosa, hvite og andre nyanser av blått. Den rosa bluebonnet potensielt produserer enda flere nyanser, bør fargen belastningen bli blinket ut og renset. Fargede bluebonnets plantet og overlatt til sine egne enheter vil komme tilbake til blå i tid på grunn av naturlig krysspollinering.

Nitrogen


Bluebonnets trives i utarmet jord. Som belgfrukter husing av Rhizobium bakterien, de naturlig fylle nitrogen i jorda der de vokser. Som bakterier lever av plantens røtter, de også ta nitrogen fra luften. Når planten dør av i høst, utgivelser sin rotne materiale lagret nitrogen i jorda. Denne aktiviteten gjør staten blomst Texas et levedyktig alternativ som dekkvekst, også kjent som grønngjødsling.