Hovudside

Kan du regrow Amaryllis pærer?

by Walther

Kan du regrow Amaryllis pærer?

Amaryllis er en tropisk til subtropisk blomst plante som vokser fra pærer. Pærer er vanligvis gravd opp når som helst fra september til januar. Fjerne pærer fra bakken gir mange fordeler for gartnere. For eksempel, produserer amaryllis større blomstrer når den får tid til å nullstille. Etter pærer har blitt skikkelig tatt vare på og lagret, kan du regrow dine amaryllis pærer.

Digging Up Lyspærer


Kutt amaryllis stilken når den blir gul etter vekstsesongen. Trykk på en spade eller spade i jorden i en dybde på 4 til 6 inches å presse pære gjennom jord. Tørk av pære. Plasser pære i en liten plastpose fylt med torvmose. Merke posen. Oppbevar amaryllis pære i et område med temperaturer mellom 40 og 50 grader Fahrenheit. En tørr kjeller eller en garasje er en optimal sted for den sovende pære.

Pære Care


Amaryllis pærer trenger minst seks til åtte uker dvalen. Hvis du bor i et kaldt region, kan du plante din amaryllis pære i en container for å tvinge blomstringen i vintermånedene. Velg en beholder som er litt større enn pære. Dette tropiske planten liker å være litt rot bundet i beholderen. Plasser beholderen i nærheten av et vindu som mottar delvis sollys. Omsorg for de amaryllis ved vanning pære og bruke vannløselig gjødsel hos produsent-anbefalt hastighet hver to til tre uker. Etter at planten har blomstret i vinter, grave den opp igjen og lagre den for planting på våren.

Nyplanting


Endre jord i planting området med en 2- til 3-tommers lag av kompost. Fjern eventuelle ugress som kan konkurrere med amaryllis pære for jordas næringsstoffer og fuktighet. Grave hull som er 2 til 3 inches i dybden. Space ut pærene 12 til 15 inches. Vanne området etter planting for å fukte jorda. Spre 3 til 4-tommers lag av mulch rundt hagen sengen for å holde ugress unna pærene.

Andre faktorer


Du kan ikke regrow dine amaryllis pærer hvis de har kontrakt noen form for sykdom eller råte. Nyplanting syke eller råtne pærer vil ikke resultere i blomstrer og kan spre seg til andre planter. Sjekk din amaryllis pærer for rødlige lesjoner, mørke områder eller misfarging. Klem pæren for å se om det føles bløt. Unngå regrowing noen moste pærer. For å hindre skade dine pærer i fremtiden, avstå fra over-vanning plantene dine. Overflødig vann eller dårlig jord oppfordrer pære råte.