Hovudside

Typer Potteplanter

by Walther

Typer Potteplanter

Enkelte planter vokser godt innendørs og kan tilpasses til container eller planter hagearbeid. Disse potteplanter kan være tropiske planter, små trær eller grønne planter. Innendørs løvverk gir liv og farge til et rom, og gir det en fullført følelse. Vurdere lyset krav når du velger potteplanter.

Low-Light Plants


Potteplanter som krever lite lys vokser godt i boliger med få vinduer, hus som er dekket i skyggen for det meste av dagen og boliger med vinduer som har en UV-beskyttende belegg. Disse plantene produserer ingen blomster. Tre vanlige dårlig lys potteplanter inkluderer Philodendron, slange anlegg og Boston bregne. Den Philodendron har hjerteformede blader og etterfølgende løvverk. Det krever indirekte sollys og gror godt i de fleste innendørs forhold. forutsatt at det holdes moderat fuktig og varm. Slangen anlegget tåler alle lysforhold, og dets jord bør få lov til å tørke helt mellom hver vanning. Anlegget har strap-formet mørk grønne blader med et omriss av lys grønn eller gul. The Boston bregne har sverdformede grener med smale blader og vokser i en busk som mote. Det bør holdes kjølig i svakt lys, med dagtemperaturer som ikke overstiger 72 grader Fahrenheit.

Medium-Light Plants


Potteplanter krever en medium mengde lys som er mest vanlig, som de passer godt inn i de lysforholdene de fleste hjem. Vanlige mellom lys potteplanter inkluderer dracena, varianter av ficus og paraply trær. Dracenas har spraglete eller faste blader av varierende nyanser av grønt, rødt, hvitt og lysegrønn. Noen er lav vekst. mens andre har lengre stilker og en mer palm-lignende utseende. De trives best i indirekte lys slik som finnes i skyggen av en solrik plass. Ficuses tilpasse seg de fleste hushold forhold, men trives i et varmt, fuktig, diffust sollys miljø. Paraply planter har sirkulære klynger av lyse grønne, blanke, ovale blader som ligner en paraply. De også kreve indirekte men sterkt sollys og kan vokse opp til åtte meter høye under riktige forhold.

Bright-Light Plants


Potteplanter som krever sterkt sollys bør plasseres rett foran et vindu. Vanlige planter i denne kategorien omfatter visse varianter av orkideer, jade planter og sebra planter. Zebra planter, som også tåler medium sollys, har store, spraglete, etterlater voksaktig med lysegrønne striper og produsere lyse gule koniske blomster. Orkide blomster kommer i en rekke former, størrelser og farger. De krever lite vanning, men trenger et fuktig miljø, som kan lages ved å sette skåler med vann ved siden av anlegget. Jade planter er succulents som krever lite vann og minst fire timer med direkte sollys per dag. De har tykke, mosegrodde grønne blader som kan vokse inn i en miniatyr treet.