Hovudside

Hva er forskjellene mellom Red & Yellow Capsicum?

by Walther

Hva er forskjellene mellom Red & Yellow Capsicum?

Capsicum er slekten av amerikanske pepper planter som vanligvis omfatter sortar av C. annuum og C. frutescens arter. Det også ofte refererer til fruktene av pepper planter, som vanligvis er rød, gul, grønn eller oransje.

Red Capsicum


Rød paprika er ofte foretrukket fremfor andre varianter basert på sin sødme. En gjennomsnittlig størrelse rød pepper har ca 2 ts. naturlige sukkerinnhold. Det har også friske mengder av beta-karoten at legemet omdannes til vitamin A, et nødvendig næringsstoff for forebygging av nattblindhet som også fremmer sunn hud og styrker immunsystemet. Rød paprika er rike på vitamin C.

Gule Pepper Traits


Gul paprika har nesten like mye sukker som røde og nesten like mye vitamin C. Men de mangler høye nivåer av beta-karoten og smaker ikke så søt som rød paprika.

Typer av Capsicum


Capsicum kan være søte, salte eller heftig varmt. Den søte og salte typer, ofte kalt paprika i USA, samt den varme slag, spises rå eller kokt. En varm type, cayenne, blir vanligvis tørket og malt til en krydret pulver som brukes til sesongen retter.